Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vučić: Mi imamo povjerenja u Makrona

| Postavio/la: Jelena Grbović | Izvor: B92

Vučić: Mi imamo povjerenja u Makrona Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu s ministarkom odbrane Francuske Florans Parli, koja boravi u posjeti Beogradu.

Vučić je, nakon tog sastanka, na konferenciji za medije, poručio da Srbija ima povjerenja u predsjednika Francuske Emanuela Makrona i izrazio zahvalnost Francuskoj zbog podrške zemlji na evropskom putu.

Vučić je na konferenciji za novinare s ministarkom odbrane Francuske Florans Parli rekao da Srbija ne učestvuje u gotovo orkestriranoj kampanji protiv Makrona zbog nekih odluka u EU, odnosno odluke da se ne otvore pregovori o članstvu u EU sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

"Imamo veliko povjerenje u Makrona, smatramo ga iskrenim prijateljem. Vjerujem da će voditi računa prije svega o francuskim interesima, ali i srpskim. Ljudi u Srbiji imaju povjerenja u Francusku", rekao je Vučić.

On je rekao da je prvi put, poslije 35 godina, jedan ministar odbrane Francuske u Beogradu.

"Veoma sam zadovoljan zbog toga i veliko vam hvala. Prenesite predsjedniku Emanuelu Makronu najsrdačnije pozdrave naroda iz Srbije i moje lično, hvala za posjetu tokom ljeta i poruke koje je prenio građanima Srbije", rekao je Vučić.

Navodeći da dvije zemlje imaju dobru saradnju, Vučić je istakao da će Srbija da čuva vojnu neutralnost, ali će da razvija sve bolje odnose sa Francuskom.

On je naglasio dobru saradnju u međunarodnim misijama i istakao da je Srbija spremna da učestvuje i bilateralno sa Francuskom u različitim misijama.

"Za nas su Francuzi prijatelji, bili smo prijatelji i 1914. i 1918. godine, u Drugom svjetskom ratu i u budućnost moramo da gledamo zajedničkim ili gotovo jednakim pogledom", rekao je Vučić.

On je istakao da je ekonomska saradnja dvije zemlje dobra i da trgovinska razmjena raste, te da Francuska u Srbiji zapošljava više od 11.000 ljudi.

Ostavi komentar

0/300