8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čanak: Prvo pale zastave, slike i knjige, a onda prelaze na ljude i kuće

Region

Comments 3

Čanak: Prvo pale zastave, slike i knjige, a onda prelaze na ljude i kuće

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe Republike Srbije da u što kraćem roku privedu pravdi vinovnike incidenta koji se dogodio u subotu popodne u Zrenjaninu tokom održavanja skupa koji su organizatori nazvali „Mitingom podrške Srbima u Crnoj Gori“, saopštio je predsjednik LSV Nenad Čanak.

"U toku ovog skupa zapaljena je fotografija predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, nošene su i uzvikivane parole šovinističke i rasističke sadržine.

Poslije paljenja zastave Crne Gore pred ambasadom ove države u Beogradu, najnoviji incident samo je još jedan dokaz da nacionalističke i ekstremno desne grupacije slobodno djeluju i da otvoreno krše Ustav i zakone naše zemlje.

Ratno ludilo devedesetih godina pokazalo je da poslije paljenja zastava, knjiga i fotografija na red dolaze kuće, sela, gradovi. Mir ustupa mjesto ratu. Započinje spirala nasilja praćena masovnim zločinima.

Tražimo da država Srbija pod hitno spriječi djelovanje ekstremista i sankcioniše počinioce krivičnih djela u Beogradu i Zrenjaninu. Ćutanje države, koje najčešće znači odobravanje, bilo bi opasnije od ludila ekstremista koji pale fotografije i zastave.

Pozivamo i predstavnike vlasti i samozvane „prave opozicije“ da obuzdaju svoju huškačku retoriku i svakodnevni govor mržnje prema Crnoj Gori. U vremenima kriza uvijek iznova se pokazuje kako Srbiji nedostaje prava evropska alternativa.

Takmičenje dijela vlasti i SzS-a u govoru mržnje prema susjedima nepobitno pokazuje da je riječ o dvije strane iste medalje", navodi se u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Marko NBGD

@Novi Sad, E blago vama...

Nina

Dobronamjerno s političkog i ljudskog, respekt G. Članak.

Novi Sad

Drago mi je da mi u Vojvodini imamo razumnog čoveka i opciju za koju možemo da se opredelimo u duhu istinskih evropskih vrednosti.