11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Irinej pozvao Trampa da "interveniše" kod Vlade Crne Gore

Izvor: Izvor: YouTube / Televizija Hram

Region

Comments 1

Irinej pozvao Trampa da "interveniše" kod Vlade Crne Gore

Izvor: b92

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Episkop istočnoamerički Srpske pravoslavne crkve Irinej pozvao je američkog predsjednika da kod Vlade Crne Gore "interveniše" zbog Zakona o slobodi vjeroispovesti, prenosi B92.

On je pozvao predsjednika Trampa da vladi CG poruči da "pod hitno prestanu i odustanu od progonstva koje čine po vjerskoj osnovi, i od oduzimanja, vjekova starih, bogomolja" SPC-a u toj zemlji.

"Želimo privoljeti Vašu hitnu pažnju na oštru zloupotrebu vjerskih sloboda i prava na posjed imovine u Republici Crnoj Gori. Nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, došlo je do brutalnog sukoba s miroljubivim hrišćanskim pravoslavnim demonstranatima, koji su samo željeli da zaštite svoje svetinje od nasilnog otimanja", naveo je Irinej u pismu predsjedniku SAD.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

baja

A nijesi mu objasnio kako su palali crnogorsku ambasadu kao nekad americku. Isti ljudi i ista svijest. čudo jedno Dobrijevicu kako to preskoci. A sto ne pomenu i americkog predsjednika Vilsona koji se do poslednjeg momenta borio za opstanak CG. Nijesi mu pomenuo da je Amerika najomrazenija zemlja medju Srbima. Tanko ti je to moj Dobrijevicu. Mislio sam da si ti malo drugaciji , kad ono ista fela. Ista ideja samo razliciti metodi.