Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Od najtraženijeg kriminalca do "nedostatka dokaza": Filip Korać je slobodan čovjek

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: Blic.rs

Od najtraženijeg kriminalca do "nedostatka dokaza": Filip Korać je slobodan čovjek

Više javno tužilaštvo u Beogradu obustavilo je istragu protiv najtraženijeg srpskog kriminalca Filipa Koraća, a sud je crvenu potjernicu koja je bila za njim objavljena povukao.

Tako da Filip Korać, koji je tačno godinu u bjekstvu zbog ubistva, u Srbiju može da se vrati kada god želi, jer je ovim korakom tužilaštva postao slobodan čovjek.

Kako saznaje Blic, istraga protiv Koraća je obustavljena zbog nedostatka dokaza u slučaju likvidacije Blaža Đurovića, koje se dogodilo 2018. na Voždovcu.

Čovjek Luke Bojovića i vođa zemunskog klana: Ko je Filip Korać?

Bliski saradnik Luke Bojovića sumnjičen je da je naručio ubistvo Đurovića, ali i da je njegovim ubicama dao svoj automobil za zločin.

S obzirom na to da se zbog ovog ubistva već sudi Nemanji Ivanovu (36) i Darku Veskoviću, zvanom Prika, koji su bliski Koraću, tužilaštvo je već obavilo niz vještačenja i izvođenja dokaza kako bi se dokazala umiješanost navodnog vođe zemunskog klana.

Uprkos tome, da je Korać umiješan u ovaj zločin niko nije uspio da dokaže. U vezi sa tim tužilaštvo je obustavilo istragu, zbog čega je Viši sud stavio van snage naredbu za izdavanje potjernice i rješenje o pritvoru u slučaju Koraća.

Ovog čovjeka predstavnici srpskih vlasti tokom prethodnih godina označavali su kao vođu kriminalne grupe bliske Luki Bojoviću, a njegovo se ime pominjalo gotovo uvijek nakon neke mafijaške likvidacije. Pa ipak, on je sada potpuno slobodan čovjek sa čistijim dosijeom od velikog broja građana Srbije.

Ostavi komentar

0/300