12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Žujović: U Crnoj Gori se izgubila granica između vjere i politike

Izvor: Foto: Screenshot

Region

Comments 0

Žujović: U Crnoj Gori se izgubila granica između vjere i politike

Izvor: slobodna-bosna.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Dešavanja u Crnoj Gori, prouzrokovana donošenjem Zakona o sobodi vjeroispovijesti, bila su tema sinoćnje emisije "Globalno" u programu BN TV.

Đorđo Žujović, član Predsjedništva LDP-a, naglasio je da ga pogađa licemjerstvo u odnosu srpske javnosti prema događajima u Crnoj Gori. 

On tvrdi da su optužbe da se Srpskoj pravoslavnoj crkvi oduzima imovina potpuno neargumentovane i da mnogi i nijesu ni pročitali taj zakon, te da se iza svega krije rušenje sadašnje vlasti u Crnoj Gori.

“Istjerivaće sveštenike Srpske pravoslavne crkve i vjernike, koji će onda da uđu ako oni izađu. To su nebuloze. U Crnoj Gori se izgubila granica između vjere i politike”, smatra Žujović.

On tvrdi da pojedini političari iz regiona koriste krizu u Crnoj Gori, prozivajući crnogorsku vlast da je kriminalizovana na čelu sa Milom Đukanovićem, a nudeći priču o zaštiti srpskih interesa.

U tom fonu, kako kaže, djeluje i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji "jednom rukom diže tri prsta, a druga je u našem džepu i on se predstavlja kao patriota".

Osvrćući se na optužbe na račun crnogorskog predsjednika, Žujović, u emisiji "Globalno", kazao je da ne može da prihvati licemjesrtvo koje je, kako je naveo, prisutno u javnosti.

“U cijelom ovom regionu postoji jedan kriminalac, jedan koji krade izbore, jedan koji krade imovinu, jedan koji krade, jedan koji laže, jedan koji je sve najgore na svijetu, a Dodik, koji diže tri prsta, uvaženi je član društva. To što je izidao pola Banjaluke i Novog Sada, to nema veze, on je naš patriota. Znači, ako si lopov, nema veze, naš si i patriota si. To licemjerje ne mogu da prihvatim”, kazao je Žujović.

Izlaz iz sadašnje situacije u Crnoj Gori, Žujović vidi u dijalogu koji treba da napravi vlast u Podgorici sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR