12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brnabić: Apel Crnoj Gori da se razgovara o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti

Izvor: Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Region

Comments 8

Brnabić: Apel Crnoj Gori da se razgovara o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti

Izvor: B92

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je apel Crnoj Gori da dođe do dijaloga o Zakonu o slobodi veroispovesti u toj zemlji.

"Ja bih kao predsjednica Vlade u Srbiji, da postoji 29 posto građana Republike Srbije koji se po bilo kom pitanju ne slažu sa nekim zakonom, sjela i razgovarala. Ne bih išla glavom kroz zid, mislim da to nije dovoljan demokratski princip", rekla je Brnabić.

Uz naglasak da je Crna Gora suverena država i da ona ima puno poštovanje prema Vladi Crne Gore, Brnabić je ponovila molbu da se na najotvoreniji mogući način sasluša šta ljudi imaju da kažu.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Mihailo

S kim da razgovaramo Brnabicka. Sa onima sto prave haos po Skupstini i po Crnoj Gori, koji dobijaju od popa Irineja i četnika Vučica. Ne, ne. Zakon cemo primijeniri. Nikad vise 1918 godina i vasa okupacija.

Mihailo

Naravno Brnabicka. Trebali da razgovaramo i vasim Srbima koje vi svojatate, koji malo mal9 idu popu Irineju i velikonaci9nalisti, cetniku, Vucic7 poblagoslov i savjet, a onda po povratku prave haos po Skupstin8 i Crnoj Gori, pod izgovorom da brane svetinje SPC. Zakon usaglasen sa Venecijanskom komis

Mario

Prvo zakon se treba poštovati a onda imaju institucije kojima se možeš legalnim sredstvima boriti protiv toga istog zakona! Ako je Eu rekla da je u skladu sa zakonom onda vam baš i nema kome se možete žaliti.