16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić sa predstavnicima Srba iz regiona: Srbija će pomagati više nego ikada

Izvor: Foto: Screenshot RTS

Region

Comments 12

Vučić sa predstavnicima Srba iz regiona: Srbija će pomagati više nego ikada

Izvor: Beta

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da će Srbija nastaviti da podržava Republiku Srpsku i srpski narod u Crnoj Gori kroz "sve forme koje su zakonito moguće i opravdane".

To je Vučić izjavio poslije sastanka sa predstavnicima Srba iz Crne Gore i Republike Srpske.

On je najavio da će će biti češći sastanci s predstavnicima Srba iz regiona i ponovio da će im Srbija "više nego ikada" pomagati, ali "uvijek u interesu očuvanja mira, stabilnosti i očuvanja prava naše djece na budućnost".

Prema riječima Vučića, "mnogi iz svijeta bi željeli da kažu da Beograd upravlja trenutnim procesima u RS i Crnoj Gori".

"A gdje je naša krivica oko odluke Ustavnog suda BiH? Kako Beograd može biti kriv za donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u parlamentu Crne Gore? Naš posao je i nećemo im dozvoliti da okrive Srbiju i srpski narod", rekao je Vučić.

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da su predstavnici srpskih organizacija veoma zadovoljni današnjim sastankom s Vučićem.

"Srećni smo što je konstantovano da je snaga srpske solidarnosti pokazala najljepše lice upravo litijama u Crnoj Gori. Kada smo saopštili da smo ugroženi i mi i naša crkva u Crnoj Gori, naš se narod odzavao. Nemamo dileme da će tako biti do kraja, odnosno što rekao Njegoš: 'Svoj svojega nikad puštat neće' ", naveo je Mandić.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Eurodizel

"Svi Srbi u jednoj drzavi"... dok Srbija ovako pomaže, taj koncept se sigurno ostvaruje, uz malu izmjenu - ta država biće Njemačka. Što prije Srbi shvate da ne treba ta pomažu nikome više (dosta su "90ih "pomogli") , veće su nam svima šanse da ostanemo đe smo i živimo ka kolko-tolko normalni narodi.

Ruma

Vucic treba najprije pomogne narodu u Srbiji koji nema hljeba da jede.Narod tamo radi za 200 do 250 EVRa mjesecno a i to ugl, na crno.Dacic dijeli kofercad s parama i oruzje po svijetu a Vulin gaji marihuanu. SPC je blagosiljala Jovanjicu.mjesto hljeba Vucic nudi srpstva sarenih laza i mrznje

Crnogorac

sijes li mrznju Vucko, sijes...?! vazda je bilo "ko drugome jamu kopa sam u nju upada". Sto se ne okupiste na Kosovo kad ste tako hrabri ? hahhahaha