12 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SPC demantuje Amfilohija: Irinej ne dolazi u CG

Izvor: Foto: Beta

Region

Comments 5

SPC demantuje Amfilohija: Irinej ne dolazi u CG

Izvor: RTS

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Informativna služba SPC demantovala je navode da će partijarh Irinej posjetiti Crnu Goru. Time je, zapravo demantovana tvrdnja mitropolita crnogorsko primorskog SPC Amfilohija da će Irinej predvoditi litiju u Podgorici.

"Povodom netačnih informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima obavještavamo javnost da Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej žali što neće moći da posjeti arhijereje i vjerni narod Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori jer je ranije zakazana njegova posjeta SPC u Sjedinjenim Američkim Državama", navodi se u saopštenju.

U intervjuu za televiziju Hram, mitroplit SPC Amfilohije je rekao da će patrijarh Irinej učestvovati u podgoričkoj litiji 29. februara zajedno sa mitropolitom kijevskim Onufrijem.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Pravda CG

Rijaliti crkva i rijaliti popovi. Vise ljudskosti i duhovnosti ima nas Niksicanin Boris iz svete i istorijske crnogorske crkve, koja istinski sluzi i voli narod bez imalo koristi i novca i bez obzira na nacionalnost, nego svi ovi pagani i bezboznici ugrizli u svetosavlje i novotarstinu zajedno.

H.Novi-MNE

E pa čudo neviđeno, veoma neozbiljno i providno, a mi znamo šta se krije iza toga. Ništa, podmažite opanke gospodo, biće drugi put, ako im Gospod dozvoli!