9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osumnjičen za teško ubistvo supruge: Marjanović ostaje u pritvoru

Region

Comments 0

Osumnjičen za teško ubistvo supruge: Marjanović ostaje u pritvoru

Izvor: B92

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Apelacioni sud u Beogradu produžio je za jos tri mjeseca pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. 

Prema ovoj odluci, pritvor mu može trajati najduže do 10. marta 2018. rekla je portparol suda Mirjana Piljić.

"Po nalaženju Apelacionog suda i dalje postoje razlozi za produženje pritvora imajući u vidu da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivično djelo teško ubistvo, za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a posebno s obzirom na način izvršenja djela i težinu nastupljene posljedice", napomenula je Piljić.

Apelacioni sud je imao u vidu da postoji osnovana sumnja da je Marjanović na svirep način lišio života svoju suprugu, tako što je prilikom izvršenja pokazao naročitu upornost i bezobzirnost.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanijevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usljed čega je ona preminula", navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

Sve te okolonosti dovele su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, naveo je sud ukazujući da je ubistvo Jelene Marjanović izazvalo veliku pažnju javnosti.

"Od trenutka pronalaska beživotnog tijela Jelene Marjanović, pa do lišenja slobode osumnjičenog, u periodu od godinu i po dana, o navedenom događaju izvještavali su brojni štampani i elektronski mediji", podsjetio je sud.

Zbog toga je dalje zadržavanje Marjanovića u pritvoru po navedenom zakonskom osnovu neophodno i nužno, naglasio je sud.

Protiv ove odluke, dozvoljena je žalba u roku tri dana od dana prijema pismenog otpravka.

Protiv Marjanovića je u toku istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog djela teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mjestu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po od ubistva.

On je i prije toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR