11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pogledajte veličanstven snimak iz Njujorka patriotske auto-kolone

Dijaspora

Tag Video
Comments 6

Pogledajte veličanstven snimak iz Njujorka patriotske auto-kolone

Autor: Antena M

  • Viber

U Njujorku je 27. juna održana patriotska auto-kolona, u organizaciji naših iseljenika, a crnogorski državljani su na taj način željeli da iskažu podršku progresivnim snagama koje brane temeljne vrijednosti građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore.

Kada je, kako su kazali, 28. juna 2006. Crna Gora postala 192. punopravna članica Ujedinjenih nacija i kada se crnogorska zastava prvi put zavijorila na Ist Riveru, oko stotinu crnogorskih državljana je prisustvovalo tom svečanom činu i radovalo se boljim vremenima za svoju domovinu i sve narode u njoj.

27. juna 2021, dan prije nego što će se navršiti petnaestogodišnjica od prijema, crnogorski državljani su ponovo došli ispred zgrade Ujedinjenih nacija, s državnim zastavama u rukama i s antifašističkim obilježjima na grudima i sa jasnom porukom za sve ljude u Crnoj Gori:

“Pružamo podršku svim progresivnim snagama koje brane temeljne vrijednosti građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore. Vladi Crne Gore poručujemo da smo mi u Crnoj Gori svoji na svome i da odustane od namjere da ukine naša biračka i druga prava. Poručujemo im da mi u domovini ne želimo da budemo stranci i da ćemo naša prava braniti svim zakonom dozvoljenim sredstvima”, poručuju iz Koordinacionog odbora državljana Crne Gore na privremenom radu u SAD, koji je bio organizator patriotske auto-kolone.

Među prisutnima ispred Ujedinjenih nacija bio je i ambasador Željko Stamatović, koji obavlja funkciju generalnog konzula u Njujorku.

Pogledajte snimak.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Hvala Njujork❤️❤️❤️

Hvala našim GRADJANIMA U NJUJORKU❤️❤️❤️VOLIMO VAS BRACO I SESTRE ❤️❤️❤️POZDRAV IZ CRNE GORE❤️❤️❤️

Crnogorac

Dje god da idemo Crnu Goru nosimo u nasim srcima,pozdravljamo nase Crnogorke i Crnogorce i znadite za spas Crne Gore da da ce sinovi Crne Gore doci ma gdje god bili.Da je vjecna Crna Gora