15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić sa iseljenicima i počasnim konzulima u Turskoj: Ponosni smo što Crnu Goru smatrate otadžbinom

Dijaspora

Comments 6

Bečić sa iseljenicima i počasnim konzulima u Turskoj: Ponosni smo što Crnu Goru smatrate otadžbinom

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa počasnim konzulima Crne Gore u Republici Turskoj, Akanom Suverom, Đuneitom Bosnalijerom, Šerifom Tosijalijem i Huseinom Erkan Jilmazom.

Ocjenjujući da postoji značajan prostor za povećanje obima robne razmjene i snažniju ekonomsku saradnju između Crne Gore i Turske, Bečić je ukazao i na turizam kao granu gdje itekako ima prostora za saradnju.

Ističući zadovoljstvo zbog ponovnog susreta, prvi put u Antaliji a sad u Istanbulu, počasni konzul Husein Erkan Jilmaz, konstatovao je da je Crnoj Gori potreban zdrav i respektabilan kapital koji će otvoriti nova radna mjesta, dodavši ,,Potrebno je napraviti prave korake, u pravo vrijeme a mi smo na to spremni“.

Bedri Gul Muković je, poželivši dobrodošlicu Bečiću kazao ,,Nas ovdje ima bar još jedna Crna Gora i mi nju uvijek nosimo u srcu i duši“. Predstavljajući  aktivnosti i planove a sve u cilju produbljivanja odnosa dvije zemlje, izdvojio je projekat stipendiranja preko 250 studenata, veliki broj pobratimljenja crnogorskih gradova sa turskim gradovima i značajnu finansijsku pomoć koju su uputuli Crnoj Gori u vrijeme borbe sa pandemijom Corona virusa.

Pored udruženja, poseban doprinos promociji Crne Gore daju crnogorski studenti koji su odabrali Tursku kao mjesto usavršavanja, sticanja znanja, obrazovanja i iskustva.

Prema riječima predsjednika crnogorskih studenta u Turskoj, Mustafe Salihovića ,,Cilj nam je predstavljanje naše države u najboljem mogućem svijetlu jer naša država ima čime da se istakne i ona to zaslužuje“.

Bečić je zaključio ,,Ponosni smo što ste ovdje, što doprinosite na najbolji i najiskreniji način jačanju odnosa dvije države a posebno što Crnu Goru smatrate svojom otadžbinom i svojom domovinom“.

Sastanku predsjednika Bečića sa predstavnicima udruženja prisustvovali su Abas Erde, Hilmi Erdem, Erdogan Erdem, Suad Nurkan, Ozlem Susluoglu, Bedri Gul i Mustafa Salihović koji su pohvalili nesebičnu posvećenost, predanost  i podršku koju uživaju od generalnog konzula Crne Gore u Turskoj, gospodina Branislava Karadžića.

 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Joksim

Okle Bedri i ti u tom društvu? Baš si nas razočarao! Podržavaš klerofašističku vladu SPC?!

Andjela

Oni je sigurno smatraju svojom ,sto se nemoze reci za tebe! Prodajes maglu!

Brko

Ovaj je izgleda na porodičnom izletu o trošku države. Osvježila sloboda.