27 °

max 27 ° / min 15 °

Subota

21.05.

27° / 15°

Nedjelja

22.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

23.05.

25° / 16°

Utorak

24.05.

26° / 16°

Srijeda

25.05.

27° / 18°

Četvrtak

26.05.

28° / 19°

Petak

27.05.

30° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milena Špadijer i Josip Lukić delegati MEAA u ECC Australije

Dijaspora

Comments 3

Milena Špadijer i Josip Lukić delegati MEAA u ECC Australije

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorska etnička zajednica Australije je ove godine delegirala u ECC Australije kao dva svoja predstavnika Josipa Lukića i Milenu Špadijer. Od njih se očekuje da nastave da reprezentuju našu zajednicu i čuvaju njen ugled kojeg je izgradila za ovih 25 godina postojanja, saopštili su iz MEAA.

"Kao vrhunsko tijelo za sve kulturno i jezički različite zajednice, ECC poduzima niz aktivnosti, uključujući projekte koje finansira vlada, kako bi ispunio naše ustavne ciljeve i poboljšao raspon usluga dostupnih pripadnicima etničkih zajednica.

Milena Špadijer piše i izvodi sopstvene pjesme, svira klavir i podučava studente, muzički je producent, a bavi se i glumom, modelingom i plesom. Uspješna mlada Crnogorka za primjer ostaloj omladini pa smo uvjereni da će svojim angažovanjem na pravi način doprinijeti daljem jačanju ugleda naše zajednice u australijskom društvu", navode u saopštenju.

Josip Lukić je, navode, jedan od naših istaknutih iseljenika koji je za kratko vrijeme postigao više od mnogih koji su tamo rođeni.

"Pored uspješnog biznisa svoje vrijeme posvećuje u povezivanju naše dijaspore. Poznate su proslave koje, uz veliku pomoć svih Lukića - a ima ih na našu radost dosta, organizuje uvijek u prepunim salama.

Predstavljao nas je na Kongresu crnogorske dijaspore kada je jedini od učesnika izložio zapaženi referat. Uvjereni smo da je Josip prava ličnost koja će svojim iskustvom i energijom doprinijeti pozitivnim promjenama djelovanju ECC i, mozda, na pravi način iskoristiti grantove koji nam budu stajali na raspolaganju", zaključuju u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Cuja sam da su tamo u Australiju Crnogorci napravili dva udruzenja. Zna li ko sto o tome?

Dino

I otac mu je bio ljudina. Takvi su naši Lukići. Svaka čast dje će kruška do pod krušku.

Mirko

Svaka vam cast nasi Crnogorci. Josip i Milena su pravi izbor.