15 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

17.05.

23° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 19°

Utorak

21.05.

26° / 18°

Srijeda

22.05.

25° / 16°

Četvrtak

23.05.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidnejska promocija Crne Gore uz podršku Ukrajini i njenom narodu

Dijaspora

Tag Gallery
Comments 1

Sidnejska promocija Crne Gore uz podršku Ukrajini i njenom narodu

Autor: Antena M

  • Viber

Premier’s harmony dinner i ove godine nastavlja lijepu tradiciju okupljanja predstavnika etničkih zajednica među kojima je mjesto našla i Crnogorska etnička zajednica Australije.

Kako su saopštili, ovoj reprezentativnoj večeri koju prati izvanredan kulturno zabavni program prisustvuju od prvog dana njenog održavanja.

"Premier's Harmony Dinner već 15 godina predstavlja jedinstven događaj koji promoviše harmoniju zajednice, učešće i prepoznavanje doprinosa našeg kulturno raznolikog društva u Novom Južnom Walesu. Godišnja gala večera održana je u International Convention Centre koji se nalazi u jednom od najljepsih djelova Sidneja. Okruzen je ekskluzivnim hotelima, soping centrima, restoranima sa predivnim pogledom na centar sidnejskog zaliva pa nije čudo sto je prava turistička atrakcija", navedeno je u saopštenju Crnogorske etničke zajednice Australije.

Na listi gostiju, kako ističu, bili su etnički mediji, lideri zajednica, predstavnici lokalnih vijeća i neprofitnih organizacija, dobrotvorne grupe, poslovni lideri migranata i lokalnog vijeća Aboridzina, ambasadori, generalni konzuli, vijećnici i razne druge zvanice iz etničkog porijekla.

"Kao i svaki put do sada Crnogorska etnička zajednica je imala svoj sto koji je ove godine bio posvećen podršci ukrajinskom narodu i u tu svrhu bio prekriven ukrajinskim zastavicama. Nije prošlo mnogo vremena kada su nas posjetile predivne Ukrajinke koje su bile oduševljene da smo se jedini sjetili ukrasiti sto njihovim zastavicama i dati im javnu podršku. Razmijenili smo kontakte, napravili par zajedničkih fotografija, uzvratili im posjetu za njihovim stolom i obećali početak naše saradnje", navode u saopštenju.

Iz Crnogorske etničke zajednice Australije kažu da su za njihovim stolom sjedjeli Vesna i Vasilije Špadijer, dr Ljubica Mandić, Gojko Krivokapić, dipl.el.ing. Mihailo Mandić, dr. sci Milo Dumović, Andrija Dumović i kao njihov gost Mirjana Belanov.

"Žao nam je što nijesu mogli biti sa nama Vera i Radoš Šćekić koji su odustali u posljednji čas zbog obilnih kiša koje su zadesile njihov kraj.

Domaćin večeri bio je premijer NSW-a The Hon Dominic Perrottet MP koji je pozdravio prisutne sa porukom da budemo ponosni na svoju drzavu porijekla, ali da poštujemo i budemo odani svojoj novoj domovini Australiji", navode u saopštenju.

Kako dodaju, slične poruke su uputili i ostali predstavnici vlasti medju kojima su bili The Hon Mark Coure MP, Minister for Multiculturalism and Minister for Seniors, Dr G.K (Hari) Harinath OAM, Chail Multicultural Advisory Board i Joseph La Posta, Chief Executive Officer Multicultural NSW.

Voditelji ceremonije su bili Catalina Florez i Ali Bahnasawy (MCs) poznati sidnejski TV voditelji. Crnogorska etnička zajednica Australije nastavlja da promoviše Crnu Goru na jedan izuzetno visok nivo pokazujući svoju lojalnost Australiji, a čuvajuci tradicionalne vrijednosti zemlje porijekla.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Boro

Svaka vam cast vazda za primjer svima.