21 °

max 27 ° / min 16 °

Utorak

24.05.

27° / 16°

Srijeda

25.05.

28° / 18°

Četvrtak

26.05.

28° / 18°

Petak

27.05.

29° / 18°

Subota

28.05.

29° / 19°

Nedjelja

29.05.

26° / 14°

Ponedjeljak

30.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorsko - italijansko izdanje romana Pričaj mi o njemu predstavljeno u Spoletu

Dijaspora

Tag Gallery
Comments 1

Crnogorsko - italijansko izdanje romana Pričaj mi o njemu predstavljeno u Spoletu

Autor: Mia Zeković

  • Viber

U Spoletu, lijepom romantičnom gradu središnje Italije, u Monumentalnom kompleksu San Nikolo, održan je kulturni događaj i predstavljen roman Aleksandre Skvarte „Pričaj mi o njemu”.

"Knjiga je dvojezično na crnogorskom i italijanskom jeziku objavljena u izdanju Udruženja Crnogoraca Srbije „Krstaš” uz podršku Udruženja „Kraljica Jelena” iz Peruđe", navedeno je u saopštenju.

Nakon što je uvodnu riječ dao gradonačelnik Spoleta Andrea Sisti, video porukom obratio se i gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković. Spoleto i Cetinje su pobratimski gradovi od 1972. godine.

Pored autorke italijanske književnice Aleksandre Skvarte, na promociji knjige govorili su i: ambasadorka Crne Gore u Italiji Milena Šofranac Ljubojević, gradonačelnik opštine Noćera Umbra Virdžinio Kaparvi, sekretar za kulturu Spoleta Danilo Khiodeti, predśednica udruženja „Kraljica Jelena” iz Peruđe Danijela Đurđević, univerzitetska profesorica Marta Musini, istoričar Đanpjetro Kjodini i urednik knjige publicista Nenad Stevović.

 

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Đina

Knjiga je u januaru promovisana u Pg i Ct. Dirljiva priča o sudbini jedne familije... i crnogorskim putevima. Sve pohvale autorki i izdavačima.