17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Proslava u Vrbasu povodom Dana nezavisnosti

Dijaspora

Comments 1

Proslava u Vrbasu povodom Dana nezavisnosti

Autor: Antena M

  • Viber

Sinoć je u Vrbasu u organizaciji Crnogorskog vijeća priređen koktel u čast 21. maja. Na svečanosti povodom Dana nezavisnosti prisustvovali su predstavnici udruženja iz Vojvodine, Vrbasa i Beograda.

Crnogorsko vijeće Srbije okuplja udruženja i značajne pojedince u crnogorskoj dijaspori u Srbiji, koje vodi istinski interes da Crnogorci u Srbiji sačuvaju svoj nacionalni i kulturni identitet.

Na koktelu se prisutnima obratio i novoizabrani predsjednik Crnogorskog vijeća Mirko Zečević i čestitajući praznik, između ostalog je rekao da je obnova nezavisnosti jedan od najznačajnijih datuma u čitavoj crnogorskoj istoriji.

"Tom epohalnom činu neće moći niko osporiti njegovu istorijsku dimenziju. On je još istakao da je obnova nezavisnosti samo emanat njenog vjekovima duhovnog koda, formiranog na moralnom imperativu Marka Miljanova „Braniti sebe od drugoga, i drugoga od sebe“. Ko vjeruje u ovaj  moralni zakon taj neće iznevjeriti ni sebe ni druge"; kazao je.

"Na posljednjim izborima pobjedila je koalicija koja brutalno izdaje Crnu Goru, no sa proslave je poručeno da će Crnogorci znati da izbjegnu, sramotu koja bi bila najteže plaćena u istoriji", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Sumo

Je li bila cirovic ...ipak ona je konzul Crne Gore