9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zajednica crnogorskih udruženja pokrenula inicijativu da Brčvak postane počasni konzul CG u Njemačkoj

Dijaspora

Comments 6

Zajednica crnogorskih udruženja pokrenula inicijativu da Brčvak postane počasni konzul CG u Njemačkoj

Autor: Antena M

  • Viber

Udruženja građana Crne Gore u Njemačkoj, udruženih u eMDe Alijansi, a koja okuplja preko 80% naših građana, predložili su humanistu Hajriza Hačka Brčvaka za počasnog konzula Crne Gore u Njemačkoj.

"Kao što je svima poznato, radi se o čovjeku koji je ostvaren u svojoj profesiji i izuzetno cijenjen i poštovan među našim sunarodnicima svih nacija i vjera, kao čovjek i osvjedočeni humanista i to ne samo kroz njegov odnos prema njima u Njemačkoj nego i u Crnoj Gori i zemljama u okruženju. Svoju privrženost Crnoj Gori najbolje je pokazao ogromnom materijalnom i novčanom pomoći zdravstvenom sistemu Crne Gore u vrijeme pandemije koronavirusa. Gosp. Brčvak svoje humanitarne aktivnosti sprovodi već dugi niz godina, a navešćemo neke od aktivnosti u zadnje dvije godine a koje prevazilaze sumu od pola miliona eura - pomoć izbjeglicama iz Ukrajine, hrana, odjeća, odmor, opremanje hiruškog odjeljenja u Bijelom Polju, pomoć Hrvatskoj za vrijeme vremenskih nepogoda - zemljotres, pomoć bolnici Bijelo Polje, dječija klinika, starački dom u Bijelom Polju, pomoć oko renoviranja kuća, mnogobrojna pomoć u vezi liječenja djece i starijih osoba, pomoć finansijski ugroženim familijama u novcu i mnoge druge", navodi se u saopštenju  koji potpisuje Emira M. Ličina, predsjednica eMDe Alijanse.   

Pored toga, kako dodaju, Brčvak zapošljava i više stotina crnogorskih građana u svojim firmama u Njemačkoj i Crnoj Gori, koji na taj način sebi i svojim porodicama obezbjeđuju sigurnu egzistenciju, a i realizuje više investicionih projekata.

"Paralelno sa svojim poslovnim uspjehom gosp. Brčvak je izgradio i izuzetno dobre odnose sa  ekonomskim i političkim strukturama Njemačke i time postao jedna vrsta mosta između naša dva naroda i dvije države, od čega Crna Gora u buduće može imati višestruke koristi. Ovu njegovu poziciju koju ima među našim i njemačkim građanima, željeli bismo da krunišemo njegovim postavljanjem za Počasnog konzula Crne Gore u Njemačkoj, a nadamo se da će i vlast u Crnoj Gori, kojoj smo uputili inicijativu, dijelite naše mišljenje", navode iz udruženja.

Ovaj prijedlog dostavili su na osnovu predloga i podrške udruženja građana Crne Gore u Njemačkoj izkazanih kroz eMDe Alijansu i to:

●      Montenegro-Hessen iz Frankfurta

●      Monte Köln iz Kelna

●      Monte Düren iz Direna

●      Evropska dijaspora Bošnjaka iz Dortmunda

●      Monte Eschweiler iz Eschvajlera

●      De Monte iz Minhena

●      Sandzak Montenegro Keln

●      Fondacija Gusinje za zapadnu Evropu iz Erkelenca

●      Balkan 93 iz Sundena

●      Kulturna Sportska i Humanitarna Zajednica  Crna Gora -Ravensburg

 

 

 

 

 

                                    

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

miki

pravi covjek i veliki nrsebicni donator koji svoj krvavo zaradjeni novac donira u srnoj gori i pojedincim i ustanovama U Crnoj Gori.HUMANITARAC I DOBROTVOR SBOJE ZEMLJE. Moja puna podrska za pocasnog konzula. cestitam.

daka

Covjek koji devastira starobarsku pjacu uz pomoc korumpirane opstinske administracije. Valjalo bi malo gospodin Sukovic i novinarska ekipa Antene da se pozabave aktivnostima doticnog tajkuna i njegovik "relacijama"unutar lokalne vlasti,cisto zbog istine,pravde i istorijskog nasledja barskog.

Sandžak ??

Zbunjuje me ovo Sandžak. To je bila oblast u vrijeme turske okupacije. Hoće li sad Srbi , srpska Raška, pošto je u vrijeme Nemanjića okupirana i srušena Zeta (Crna Gora).