11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora predstavljena na manifestaciji u Buenos Airesu

Dijaspora

Tag VideoTag Gallery
Comments 1

Crna Gora predstavljena na manifestaciji u Buenos Airesu

Autor: Antena M

  • Viber

Prošle subote, 6. avgusta, održana je manifestacija Buenos Aires Slavi 2022 (Buenos Aires Celebra 2022) u centru grada Buenos Ajresa, gdje je Crna Gora bila jedna od 12 pozvanih inostranih zajednica. Ova manifestacija njeguje i održava postojanje raznih kultura u Republici Argentini i pomaže da se iste u što većoj mjeri promovišu.

Crnogorska zajednica Buenos Ajresa je učestvovala sa kulturno-turističkom ponudom. Hiljade ljudi posjetilo je štand Crne Gore, koji su pokazali zainteresovanost za crnogorsku kulturu, istoriju i jezik. Bili su opčinjeni ljepotom Crne Gore.

Prilazili su i potomci Crnogoraca zainteresovani da saznaju više o svom porijeklu, prisjećjući su se porodičnih anegdota đe su njihovi preci sa ponosom i nostalgijom pričali o svojoj zemlji. Posjetioce je, takođe, privukla crnogorska nošnja. Bez sumnje, ona je izazvala najveću zainteresovanost kod posjetilaca koji su izražavali zainteresovanost da se fotografišu sa Aleksijom Martinovićem i Lukom Bojanićem koji su je ponosno nosili.

Iz daleke Argentine nastavljamo rad sa članovima naše zajednice kako bi Crna Gora bila prisutna u Argentini, i postala referentna tačka na kojoj se crnogorski potomci mogu sresti i ostati ujedinjeni kroz svoje korijene, naveli su iz upravnog odbora crnogorske zajednice iz Buenos Ajresa.

.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR