9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj: Dijaspora da planira odlazak na najpresudnije izbore u modernoj crnogorskoj istoriji 23. oktobra

Dijaspora

Comments 8

Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj: Dijaspora da planira odlazak na najpresudnije izbore u modernoj crnogorskoj istoriji 23. oktobra

Autor: Antena M

  • Viber

Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj poziva crnogorsku dijasporu da planiraju odlazak u Crnu Goru budući da su Lokalni izbori u Podgorici i u još 13 opština raspisani za 23. oktobar.

"Imajući na umu aktuelnu društveno-političku situaciju u Crnoj Gori, ovi izbori jedni su od najvažnijih i najpresudnijih u modernoj crnogorskoj istoriji.

Crna Gora suočena je sa ozbiljnom prijetnjom njenoj nezavisnosti i državnom integritetu, međunarodnopravnom subjektivitetu, njenim temeljnim tekovinama antifašizma, i što je možda najopasnije, njenoj viševjekovnoj tradiciji etničkog, kulturnog i vjerskog sklada i suživota.

Uticaj na birače u predizbnornom periodu svakako je neprimjeren, i to nije cilj i namjera ovog teksta. Ipak, od vitalnog je značaja za budućnost i opstanak Crne Gore, i slobodu i budućnost svih njenih naroda i građana, da se na predstojećim Lokalnim izborima masovno podrže one društvene snage i političke opcije koje su u proteklim godinama, od sticanja nezavisnosti do danas, pokazale i dokazale svoju istinsku posvećenost modernoj Crnoj Gori, članici NATO-a i budućoj članici Evropske unije.

Na izborima treba uskratiti podršku političkim subjektima koji su u posljednje dvije godine lažavim politikama ugrozili stabilnost i evropsku budućnost Crne Gore, i koji i dalje, pod izgovorom borbe protiv korupcije udaraju na same temelje države.

Zbog svega navedenog pozivaju se svi državotvorno orijentisani crnogorski patriote da iskoriste svoje biračko pravo i obavezu, i da na taj način podrže nezavisnost i budućnost jedine nam Crne Gore.

Na stranici - Vlade Crne Gore/Ministarstvo unutrašnjih poslova/Provjera biračkih spiskova - možete provjeriti da li se nalazite na biračkom spisku.

VJEČNA JE CRNA GORA!", stoji u tekstu saopštenja Zajednice koje potpisuje predsjednica Emira M. Ličina.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

daka

Debelo kostaju CG tih par hiljada glasova.

Gora

Sve ti cvjetalo Emira! Vazda dolazili na svoje!

BELVEDER

Ukoliko dijaspora, kao i u vrijeme referenduma, ne dođe u CG i glasa za očuvanje države od četničkih partija, posle toga se neće imati đe vratiti.