7 °

max 10 ° / min 4 °

Ponedjeljak

11.12.

10° / 4°

Utorak

12.12.

12° / 7°

Srijeda

13.12.

12° / 10°

Četvrtak

14.12.

12° / 8°

Petak

15.12.

10° / 3°

Subota

16.12.

4° / -0°

Nedjelja

17.12.

4° / -1°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Privredna komora Crne Gore lauerat godišnje nagrade udruženja Krstaš

Dijaspora

Tag Video
Comments 3

Privredna komora Crne Gore lauerat godišnje nagrade udruženja Krstaš

Autor: Antena M

  • Viber

Prestižno priznanje Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš", Godišnja nagrada "Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević", za 2022. dodijeljena je Privrednoj Komori Crne Gore.

Nagrada se dodjeljuje za izuzetan doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta crnogorske zajednice u Srbiji, naveli su iz Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš". 

"Na svečanosti je istaknuto da razumijevanje, saradnja, podrška i pomoć Privredne komore Crne Gore u kontinuitetu traje više od decenije… Mnogo je primjera različitih vidova podrške kompanija iz Crne Gore u cilju očuvanja i prezentovanja crnogorske savremene i tradicionalne kulture u Republici Srbiji, pa ova nagrada predstavlja priznanje i zahvalnost svima njima. PKCG je eminentna nacionalna institucija čiji je nivo društvene odgovornosti primjer brige o uticaju sopstvenog poslovanja i sveukupnog djelovanja kako na zajednicu i njene resurse u samoj državi Crnoj Gori, tako i širom svijeta đe su u većem broju koncentrisani crnogorski iseljenici. 

Predsjednica PKCG Nina Drakić se putem video linka zahvalila na nagradi i između ostalog rekla da se snaga i identitet jedne zemlje ogledaju kroz ekonomsku snagu svih njenih institucija, ustanova pa i pojedinaca, i to je uvijek legitiman prostor da učinimo koliko je u našoj moći i da nastavimo da se podržavamo brinući jedni o drugima", navodi se u saopštenju Udruženja. 

Svečanost je održana u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, u ime žirija obratio se osnivač Krstaša Nenad Stevović, moderatorka akademije je bila Jana Krivokapić, a u programu su učestvovali najmlađi članovi Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva "Princeza Ksenija".

 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Jjjj

Šta pkcg? Kampanja im glasi kupujmo domaće , umjseto KUPUJMO CRNOGORSKO! Država nam se zove CG a ne Domaća gora!

Simović

Gdje su svetosavci iz Saveta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji. Obavili zadatak uzeli pare ? Bravo nistarije

Đina & Ranko BG

Čestitke i zahvalnost za PKCG!