6 °

max 9 ° / min 6 °

Utorak

05.12.

9° / 6°

Srijeda

06.12.

9° / 8°

Četvrtak

07.12.

8° / 2°

Petak

08.12.

8° / 1°

Subota

09.12.

9° / 2°

Nedjelja

10.12.

10° / 3°

Ponedjeljak

11.12.

11° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izađi i glasaj za Crnu Goru, nezavisnu, sekularnu, multivjersku i civilizovanu evropsku državu

Dijaspora

Comments 1

Izađi i glasaj za Crnu Goru, nezavisnu, sekularnu, multivjersku i civilizovanu evropsku državu

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: U ime Uprave Crnogorske etnicke zajednice Australije Mihailo Mandić, predsjednik

Bliži se još jedan od značajnih izbornih dana za Crnu Goru. I svaki naredni biće na sličan način sudbonosan, s obzirom na to da je Crna vječna želja naših komšija. I uvijek će nam nad glavom visiti jedan Palikuća!

Oćemo li i sada, kad smo odškrinuli vrata civilizovanog svijeta dopustiti da nam se ta vrata zatvore, ili ćemo izaći tog dana, prevazići lični i partijski animozitet, ljubomoru ili mržnju, bilo prema Milu Đukanoviću, bilo prema nekom pojedincu iz DPS, i glasati za dobro Crne Gore?

DPS je pravio greške za ovih 30 godina vladavine, ali su daleko više i pogubnije štete napravili izabranici crkve Srbije i srpskog vožda u samo dvije godine njihove vladavine. Imali smo državu koja je funkcionisala u pravnim okvirima, a ovo pravno nasilje, očitu anarhiju i siledžijstvo koje gledamo u skupštinskim klupama prevazilazi najcrnji scenario kojeg smo mogli zamisliti.

U normalnim državama promjena vlasti je nešto što se podrazumijeva kao poželjno, ali to važi za države u kojima se vlade ne sastavljaju u crkvenim odajama i na kanabeu predsjednika tuđe države.

Zato apelujemo na sve građane Crne Gore koji žele da žive u sekularnoj državi, u vjerskoj različitosti a ne pod crkvenom dominacijom, da ne propuste svoje pravo izlaska na ove izbore. Takvi će imati priliku da glasaju izmedju Mila Đukanovića, koji je zakoračio u turbulentne političke vode u još uvijek politički neizgradjenim, mladalačkim godinama i samo zahvaljujući njegovom daru da se u odsudnim momentima pravilno postavi prema interesima Crne Gore, pa i kada je to bilo rizično po njegov život, imali smo državu kojom smo se mogli ponositi. Mudrom politikom Crna Gora je obnovila svoju nezavisnost, postali smo 29. zemlja članica NATO, diplomatskom mrežom bili predstavljeni na reprezentativnom nivou, izgrađeni su mnogi hotelski kompleksi ravni najljepšima u Evropi, putevi i autoput su nam spojili ljepote sjevera i juga, Air Montenegro je bio naš izlaz u svijet.

Greške koje su napravljene, iz najbolje namjere i dobročinstva, prihvatanjem velikog broja građana iz država iz kojih su bježali od rata i koje smo domaćinski nahranili i udomili sada nam se obijaju o glavu, jer nam tako nahranjeni i finansijski obezbijeđeni svim silama rasturaju Crnu Goru!

Može li Crna Gora napraviti korak naprijed, a da ne uradi dva unazad?
Imaju li pravo na ćutanje predstavnici drugih vjerskih zajednica kada crkva Srbije otvoreno poziva svoje vjernike da glasaju za favorita ratnoga zločinca?
Crna Gora je naša zajednička država i u uslovima kada smo na raskrsnici puta u budućnost ili u srednji vijek dužnost je da se jasno opredijelimo. Oćemo li za predsjednika Vučića i crkvu Srbije ili Đukanovića pa ma koliko bili na njega ljuti iz bilo kojeg razloga - bilo što je preuzeo projekat Liberala, a preuzeo ga je u pravom momentu i znalački doveo skoro do kraja ili što je već duže na vlasti. I daleko brojnije države, pa i one koje su uzor vjernicima crkve Srbije, ne mogu da nađu zamjenu svom lideru pa zar treba nas od pola miliona da čudi ta činjenica?

Zato ostavimo našu pizmu, zavist i ljubomoru - ugledajmo se na anticrnogorski blok koji se sve vrijeme hvataju za gušu, među kojima je palo toliko ružnih riječi i optužbi, ali kad je u pitanju zajednička stvar da se odbrane mekinje sa beogradskog korita - kao u transu padaju jedni drugima u zagrljaj.
Posebno apelujemo na naše Srbe da naprave otklon od aktuelne pogubne srpske politike od koje pokušava da pobjegne većina srpskog naroda u samoj Srbiji i da svi zajedno budemo dio moderne i evropske Crne Gore.

Zato:

Izađi i glasaj da se konačno prebrojimo koliko nas je za evropski, a koliko za Putinov i Vučićev put.
Izađi i ispuni svoju građansku dužnost.
Izađi i glasaj za Crnu Goru, nezavisnu, sekularnu, multivjersku i civilizovanu evropsku državu.
Izađi i zaokruži Mila Đukanovića za predsjednika.

Da je vječna Crna Gora!

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

@@@@

Interesantno je da sva dijaspora koje god nacionalnosti i sve komsije koji su oslobodjeni gledanja Vucicevih medija glasaju i navijaju za Mila a ovi pod uticajem najsramnijega novinarstva i pojedinaca tipa Marica i Jovane Jeremic spremni su da umru za "NEBESKU SRBIJU"