23 °

max 23 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Asocijacija pisala ambasadoru Feltenu: IN4S zastrašivao birače iz Njemačke, osigurajte im bezbjednost

Dijaspora

Comments 6

Asocijacija pisala ambasadoru Feltenu: IN4S zastrašivao birače iz Njemačke, osigurajte im bezbjednost

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorsko-američka asocijacija "Cetinje" iz Los Anđelesa pisala je njemačkom ambasadoru u Crnoj Goru Peteru Feltenu sa, kako su naveli, velikom zabrinutošću zbog nedavnih događaja koji su se desili u Crnoj Gori.

Iz asocijacije navode da je "srpski ultra-desničarski i šovinistički portal IN4S je na svojoj web stranici objavio privatne informacije desetak legalnih crnogorskih rezidenata u Njemačkoj (pogledajte priloženi snimak ekrana sa sajta IN4S), narušavajući njihovu privatnost i objavljujući njihova puna imena i brojeve telefona sa eksplicitnom svrhom zastrašivanja i onemogućavanja naših državljana da ostvare svoje ustavno pravo glasa na predstojećim predsjedničkim izborima."

"Uticaj takvih gangsterskih akcija ne bi smeli potcijeniti. Pravo glasa je temeljni stub demokratije, a kršenje ovog prava je napad na samo tkivo našeg društva. Ne možemo dozvoliti da takvi postupci prođu nekažnjeno i moramo odmah preduzeti odgovarajuće mjere kako bismo spriječili nanošenje dalje štete nevinim građanima", ističu iz Asocijacije.

Kao predstavnika njemačke vlade u Crnoj Gori, pozivaju Fletena vas da preduzme brzu i odlučnu akciju na rješavanju ovog pitanja.

Doksiranje pojedinaca u političke svrhe je, navode u pismu, jasno kršenje njihovih ljudskih prava i ne može se tolerisati ni u jednom civilizovanom društvu.

Pozivaju Feltena da iskoristi sve raspoložive resurse da istražite ovu stvar i privedete odgovorne pred lice pravde.

"Iskreno se nadamo da ćete ovo pitanje shvatiti ozbiljno i brzo djelovati kako biste osigurali bezbjednost svih državljana Crne Gore u Njemačkoj, koji su i njemački građani i koji glasaju na ovim izborima u Crnoj Gori.

Mi, kao organizacija, smo solidarni s njima i učinićemo sve što je zakonski u našoj moći da ih podržimo u njihovim naporima da ostvare svoja ustavna prava", navodi se u pismu.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

CRMNICANKA

Za takve samo ovo narodno; bat… je iz Raja izašla ! Ljudi koji su bez predaka crnogorskih….rodjeni na djubristu istorije i to pokazuju svaki dan!

Javor

Odnosi se na prethodni komentar. Znam pouzdano, od prijatelja, da je dotični ozbiljan i častan čovjek, koji je 92. napustio armiju i poslije niza problema napustio C. G. i danas živi negdje na zapadu. Cetnicki tabloid mu je, nezakonito, objavio ime prezime adresu stanovanja broj telefona.

Javor

Taj srpski tabloid u C. Gori, napada sve i svakog, ko nije na liniji velikosrpstva. Prije koju godinu su napali čovjeka koji je otkrio identitet osobe, za koju se sumnjalo da je pokušao ubiti inspektora Šekovića. Nazvavsi ga saradnikom ANB-a, kriminalcom i sl.