22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

22° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ličina: Pozivamo sve nadležne institucije i organe u Crnoj Gori da vrlo ozbiljno shvate prijetnje upućene Anteni M

Dijaspora

Comments 2

Ličina: Pozivamo sve nadležne institucije i organe u Crnoj Gori da vrlo ozbiljno shvate prijetnje upućene Anteni M

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Opšta društvena klima i percepcija o pogubnosti širenja mržnje, prijetnji i napada na novinare i medijski eksponirane osobe u Crnoj Gori daleko je ispod evropskih standarda. Zadnji slučaj brutalnih, za sada samo digitalnih, ali ipak vrlo ozbiljnih prijetnji portalu Antena M i njegovim čelnicima, posljedni je uzmenirujući slučaj koji je potresao crnogorsku medijsku scenu, navodi se u pismu eMDe Alijanse - Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj, a koja je reagovala zbog prijetnji upućenih uredništvu i novinarima Antene M.

Uprkos velikim riječima, da je nastupilo vrijeme “ruke pravde” (što god to značilo), svakodnevno svjedočimo degradaciji poštovanja i zaštite prava novinara na slobodno i profesionalno obavljanje njihovog posla. Na crnogorskoj medijskoj sceni može se naći apsolutno sve, osim pravde.

Naša Zajednica ima izvanrednu dugogodišnju saradnju sa portalom Antena M. Ovaj portal i medijski profesionalci koji iza njega stoje, primjer su novinarskog integriteta i profesionalizma. Portal Antena M, iskreno je i na svoju štetu ostao čvrsto na strani Crne Gore. Nije se prodao za pregršt povlastica, ličnih interesa i benefita kao mnogi. Za Antenu M Crna Gora je ostala na prvom mjestu i za cjelokupnu dijasporu i isljeništvo to je najveći pokazatelj prijateljskog izvještavanja i iskrenog odnosa prema svojoj domovini, od strane ovog medija.

Pozivamo sve nadležne institucije i organe u Crnoj Gori da vrlo ozbiljno shvate prijetnje upućene Anteni M. Pozivamo ih da se ozbiljno, odgovorno i u skladu sa zakonom počnu baviti ovim i svim drugim slučajevima prijetnji novinarima. Ako su za to sposobni, a imali smo priliku da se uvjerimo u njihovu upitnu kompetentnost, da ovaj posao prepuste ljudima koji će naše građane, državu i sve medije u njoj štititi i voditi brigu o tome da se svi osjećaju sigurno.

Pozivamo nadležne da pređu sa praznih riječi na djela. Nama je demagogije i jalove „ruke pravde“ dosta.

Izražavamo punu i iskrenu podršku Darku Šukoviću, Anteni M i svima zaposlenima, navodi se u reagovanju koje potpisuje predsjednica eMDe Alijanse-Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj Emira M Ličina.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Oksim

Bravo Emira! Ni ti, kao i Darko, ne odustajete od borbe za evropsku i civilizovanu Crnu Goru.