15 °

max 23 ° / min 15 °

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

20° / 14°

Srijeda

15.05.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokratsko pravo albanskih građana crnogorskog porijekla  je da se izjasne o svom identitetu

Dijaspora

Comments 0

Demokratsko pravo albanskih građana crnogorskog porijekla je da se izjasne o svom identitetu

Autor: Antena M

  • Viber

V.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom - iseljenicima mr Erduan Demić  sastao sa Marinkom Ćulafićem, predstavnikom crnogorske nacionalne manjine u Odboru za nacionalne manjine u Vladi Republike Albanije i osnivačem Zajednice Crnogoraca u Albaniji sa sjedištem u Elbasanu.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku su razmatrani dosadašnji rad Zajednice Crnogoraca u Albaniji i brojne aktivnosti koje su već sprovedene u cilju očuvanja crnogorskog nacionalnog identiteta u ovoj državi. Poseban naglasak je stavljen na dalji razvoj kulturno-umjetničkih i društvenih aktivnosti. Ćulafić je informisao o mogućnostima uvođenja dopunske nastave za djecu naših iseljenika na crnogorskom jeziku. Demić je pozdravio ovu ideju i naglasio da je Uprava spremna da podrži projekte koji se tiču očuvanja identiteta među predstavnicima naše dijaspore.

Jedna od tema ovog sastanka je bila i brojnost crnogorske zajednice u Albaniji. ‘’Važno je istaknuti demokratsko pravo albanskih građana crnogorskog porijekla da se izjasne o svom identitetu’’ rekao je Demić, što je Zajednica Crnogoraca takođe naglašavala uoči nedavnog Popisa stanovništva u Albaniji.

Na kraju sastanka, bilo je riječi o nastavku saradnje između Uprave i Zajednice Crnogoraca na projektima i aktivnostima od značaja za crnogorsku dijasporu u Albaniji.

Sastanku su prisustvali v.d. pomoćnica direktora Renata Gojković i samostalni savjetnik i Zoran Đukanović, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR