24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Povratak Crnogorske partije u Skupštinu opštine Mali Iđoš

Izvor: CP

Dijaspora

Comments 5

Povratak Crnogorske partije u Skupštinu opštine Mali Iđoš

Autor: Antena M

  • Viber

Na lokalnim izborima u vojvođanskoj opštini Mali Iđoš Crnogorska partija je nastupila samostalno i ostvarila rezultat koji joj, nakon četiri godine, omogućava povratak u skupštinske klupe i mogućnost da kao autentični politički predstavnik crnogorske nacionalne zajednice zastupa njene interese u lokalnom parlamentu, saopšteno je iz CP. 

"Odbornički mandat je osvojen u neravnopravnim izbornim uslovima i nepovoljnom društveno političkom ambijentu za građane Srbije koji pripadaju crnogorskom narodu.

Podsjećamo, Crnogorska partija je u Skupštini opštine Mali Iđoš u tri izborna ciklusa (2008-2020) imala odbornike i u tom periodu doprinijela donošenju važnih odluka za crnogorsku zajednicu. Među njima su i uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu na teritoriji opštine Mali Iđoš, očuvanje naziva ulica crnogorskih nacionalnih korifeja i antifašista u Lovćencu, formiranje i dobijanje poslovnog prostora za Crnogorski kulturni centar i saglasnosti za postavljanje bisti Petra II Petrovića Njegoša i kralja Nikole I Petrovića u Lovćencu", navode u saopštenju. 

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Djuro

Srecno. Ako bi mogli i kod nas da se registrujete, da imamo za koga glasati. Trazio bih isto sto i vi trazite, samo u Crnoj Gori. Trenutna vlast u Crnoj Gori moze vam biti samo na smetnji jer im smetaju crnogorci koji se ne nazivaju onako kako im spc nalaze. Cuvajte se.

Bravoooo!

Dostojni naši ljudi u ravnici, kao na Lovćenu! Bravo!