14 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković: SPC je inkubator skrnavitelja spomenika, ova je vlast najskuplja u istoriji Crne Gore!

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 4

Živković: SPC je inkubator skrnavitelja spomenika, ova je vlast najskuplja u istoriji Crne Gore!

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Ono što je Mirko Ilić uradio u Nikšiću skrnaveći spomenik Ljubu Čupiću, predsjednik Savjeta GI 21. Maj Miodrag Živković vidi kao čin fašizma.

Gostujući u Drugačijoj radio vezi, Živković navodi da se tom činu ne treba isčuđavati jer je, kako kaže, ambijent za tako nešto kreiran već dugo vremena.

“Ja tvrdim i ubijeđen sam da je inkubator fašizma kojeg danas imamo na sceni svuda oko nas SPC i velikodržavni hegemonistički projekat Srbije. Ono što je najgore, je to što mnogi ljudi koji to i prepoznaju, zatvaraju oči pred tom pojavom i ne žele da nazovu stvari pravim imenom”. 

Komentarišući izjavu prvog čovjeka Nikšića Marka Kovačevića u vezi sa skrnavljenjem spomenika, koji je kazao da je najveći problem to što je Ilić to uradio na javnom mjestu, a tek nakon toga je problem to što je Ilić urinirao po spomeniku, Živković kaže da Kovačević relativizujući jedan takav čin, zapravo ga podržava.

“Ova vlast je postala majstor u relativizovanju svega. Oni pokušavaju normalnim učiniti sve nenormalnosti koje su oko nas. To je ono što ne smijemo dozvoliti. Za mene je očekivana izjava Kovačevića i vjerujem da 99% političkih predstvnika DF-a  razmišlja na identičan način i da imaju isti odnos prema fašizmu”.

Crnoj Gori, naglašava Živković, ne treba nikakvo političko pomirenje.

“Umjesto političkog pomirenja državi treba najširi konsenzus o temeljnim vrijednostima Crne Gore. Toliko su se podjele produbile u crnogorskom društvu, one više nijesu rov, nego ozbiljna provalija”.

Nakon pola godine vladavine nove Vlade vidimo da nema ničeg ozbiljnog u priči o pomirenju, već se samo radi o produbljivanju promjena. zaključuje predsjednik Savjeta GI 21. Maj i dodaje:

“Za to vrijeme srozali su građanske vrijednosti u Crnoj Gori, potrli su tekovine sekularizma i moramo priznati da Crna Gora funkcioniše kao teokratska država. Ovo društvo koje je na vlasti srozalo je građanski karakter građanske države, potrlo sekularizam, uništava antifašizam, a da ne govorimo kakav odnos ima prema multikonfesionalnoj i multivjerskoj zajednici u Crnoj Gori, jer ova vlada je praktično jednovjerska”.

Koliko god se u novoj vladajućoj većini između sebe mrze i ne slažu, koliko god imaju različite političke interese, strah od gubitka vlasti će, smatra Živković, održavati ovako užasno i teško stanje.

„Trajanje ovakvog stanja će u svako smislu skupo koštati Crnu Goru i sve nas. Ovakva vlast zbog svoje nesposobnosti, nesinhronizovanosti zbog različitih interesa i svega lošeg je najskuplja vlast koju je Crna Gora ikad imala. Uvjeren sam da će rasplet ovog događaja biti do kraja godine jer ovo čudo ne može dugo trajati“.

U ovom trenutku, svako iz vladajuće većine je, po njegovim riječima, oprezan prema svom biračkom tijelu, jer gleda da što bolje prođe na izborima koji će, po mišljenju Živkovića, biti do kraja godine.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Vječna Crna Gora

NESMIJEMO DOZVOLITI DA PROPADNE ANTIFAŠISTIČKA SLOBODARSKA GRADJANSKA CRNA GORA!!!

Ćutanje i muk GRADJANA

Ovo ćutanje na teokratsko današnje društvo vodi do potiranja Gradjanskih vrijednosti Crne Gore,Vlada radi odlično u svoju korist a mi Gradjani potpuno u blato tonemo još se malo koprca jedan broj sranovnika i vata za slamku ali ako se ovako nastavi potonućemo skroz i nikad se Crna Gora neće izvući!

Čuda po Crnoj Gori

Čuda se dešavaju u našoj zemlji pripreme vrše svi iz Vlade zajedno a izgleda pred narodom da nijesu u dobrim odnosima da se primijetiti posjete i davanje raznih ustupaka pojedinim gradovima u CG radi ubiranja jeftinih političkih poena i prikupljanje novih glasača potiru DPS iako ima novi kadar!!!