10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đonović: Krajnji cilj nestanak Crne Gore za račun Srbije

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 0

Đonović: Krajnji cilj nestanak Crne Gore za račun Srbije

Autor: Danijela Jovanović

  • Viber

Bivši predsjednik Liberalnog saveza Ranko Đonović bio je gost Drugačije radio veze.

Za njega, kako je rekao, rezultati jučerašnjih lokalnih izborana Cetinju, u Petnjici i Mojkovcu ne predstavljaju iznenađenje. I dalje je podjela Crne Gore vrlo jasna, kao u posljednjih 30 godina, a naglašava još jedan momenat: I dalje je od izbornih rezultata važnija njihova interpretacija. Tako je, objašnjava Đonović, moguće nekoga ko je osvojio 45 odborničkih mandata, od ukupno 95 u tri opštine, proglasiti gubitnikom.

Đonović smatra da rezultate i ishod izbora presudno ne određuje politička ponuda, već kakrakter pojedinca. Vrlo je lako u Crnoj Gori, kaže ovaj politički analitičar, preći na drugu stranu i prevariti glasače. U tome su se, u trenutnoj vladajućoj strukuturi, veoma izvještili:

“Oni jako dobro znaju đe će im proći prevara, primitivizam, pjesme o Ratku Mladiću, tako sakupljaju poene i učestvuju u “spašavanju” Crne Gore i privođenju nacionalističkih snaga navodnom demokratskom svijetu”.

Jak korov nacionalizma, i to ne crnogorskog, nego velikosrpskog, usmjerenog protiv Crne Gore posijan je na očigledno veoma plodnom tlu, dodaje. Problem je što taj anticrnogorski i antievropski projekat nema samo podršku unutar aktuelne parlamentarne većine, nego iz nekih evropskih struktura, koje personalizuju osobe poput Viole fon Kramon.

“ Rušenjem Mila Đukanovića smatraju da bi načinili značajan korak u eliminisanju Crnogoraca i ukidanju Crne Gore. To je njihov cilj”, kaže on.

Đonović nije impresioniran kvalitetom političkog vođstva.

“Ponašanje političara na vlasti govori da su to neostvareni ljudi, koji idu na štetu Crne Gore. Ima tu mladih ljudi koji su tek izašli iz fakultetskuh klupa i sad demonstriraju i zloupotrebljavaju vlast", navodi Đonović, ističući da je krajnji cilj posljednjih 30 godina nestanak Crne Gore za račun Srbije. 

Bivši predsjednik LSCG vjeruje, ipak, da su jučerašnji lokalni izbori dobra prilika da se stvari promijene i u državnom parlamentu.

Prvo – da se sve građanske, proevropske i državotvorne partije ujedine. Drugo, jasno ciljajući na GP URA, da vođene primjerom SDP-a uspostave, odnosno obnove lojalnost državi.

Čitavu emisiju Drugačija radio veza možete pogledati u nastavku:

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR