9 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Danijel Furtula: Pružamo otpor ugnjetavanju Crne Gore

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 1

Danijel Furtula: Pružamo otpor ugnjetavanju Crne Gore

Vodim se svojim osjećajem i svojim intelektom, potpuno uvjeren da postupam logično i da ovđe drugoga izbora nema, za mene a vjerujem i za veliku većinu građana Crne Gore

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Crnogorski reprezentativac u atletici, rekorder u bacanju diska i trostruki učesnik Olimpjskih igara Danijel Furtula kaže da je javno podržao proteste "Ima nas" jer je, jednostavno, osjetio "da je trenutak za to".

"Ja sam bio na svakom skupu i biću na svakom narednom ovoga tipa, koji bude organizovan. Ne zato što ja nekoga ne volim, mrzim ili sam protiv nekoga, nego ja tamo stojim zato što sam za nešto. Stojim u odbranu nečega u šta ja vjerujem, u odbranu mojih uvjerenja koja su do kraja poznata svima. Iza toga skupa se ne krije ništa drugo do čisti patriotizam, čista ljubav prema Crnoj Gori". 

Ističe da ni kao takmičar nema većeg motiva od činjenice da se bori za svoju zemlju. Kaže da ga nimalo ne zanima to što bi se mogao naći na meti hajke onih koji ne razumiju to osjećanje.

"Pravo da ti kažem nijesam razmišljao o tome, ne zato što sam toliko kratkovid, već zato što mi to uopšte nije bitno. Vodim se svojim osjećajem i svojim intelektom, potpuno uvjeren da postupam logično i da ovđe drugoga izbora nema, za mene a vjerujem i za veliku većinu građana Crne Gore". 

Furtula objašnjava da protesti "Ima nas" za njega nijesu politički i partijski, nego građanski, na kome srijeće ljude različitih profila i profesija, svih vjera i nacija.

"To je otpor ugnjetavanju onoga što se zove Crna Gora. Ne možemo mi da od Crne Gore pravimo nešto što ona nije. Ja donekle razumijem one koji su protiv toga, jer oni taj osjećaj nemaju. Zato i nazivaju učesnike ovih skupova nekim pogrdnim imenima". 

Atletski as poručuje da je svakome ko voli Crnu Goru mjesto na patriotskom skupu, koji " da je sreće nije ni trebalo da se desi".

 S indignacijom odbacuje pokušaje da se sportistima oduzme pravo da na ovakvu vrstu stava i sa žaljenjem konstatuje "stanje šizofrenije" kod jednoga dijela društva koji se ne raduje uspjesima crnogorskih sportista.

"S takvim ljudima ja nikada ne mogu da se poistovjetim. Ni po kom osnovu - ljudskom, političkom, sportskom... mi nemamo o čemu da razgovaramo!" 

Šta je u DRV Danijel Furtula kazao o svojim sportskim počecima u Mojkovcu, iskustvu takmičenja i treniranja sa najboljima, uslovima za bavljenje atletikom u Crnoj Gori i odnosu prema sportu i državi pogledajte na linku ispod.ž

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR