19 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zirojević: Mislim da je glasanje za članstvo Kosova u SE crvena linija koju srce ministra Ivanovića ne bi izdržalo da pređe

Drugačija radio veza

Comments 1

Zirojević: Mislim da je glasanje za članstvo Kosova u SE crvena linija koju srce ministra Ivanovića ne bi izdržalo da pređe

Autor: Antena M

  • Viber

Komentarišući nezvanične informacije Antene M, po kojima ministar Filip Ivanović ne planira da se pojavi na ministarskom sastanku kada se bude glasalo o prijemu Kosova u SE, već planira da pošalje predstavnika, poslanik SD-a Nikola Zirojević kaže da ga to ne iznenađuje.

“Uopšte me to ne iznenađuje. Mislim da njega pokreće jedan prilično, prilično jak srpski naboj i koliko god se on trudi da to prikrije u javnom diskursu i svom djelovanju kao ministra vanjskih poslova, mislim da je glasanje za članstvo Kosova u SE crvena linija koju srce ministra Ivanovića ne bi izdržalo da pređe”, kazao je Zirojević.

Komentarišući to što je poslanik PES-a i stalni član delegacije Crne Gore u Savjetu Evrope, Vasilije Čarapić, podržao, uoči glasanja u Savjetu Evrope, amandman italijanske desnice, koji podrazumijeva prvo ispunjenje uslova oko zajednice srpskih opština, pa tek nakon toga prijem Kosova u Savjet Evrope, Zirojević je kazao da je Čarapić kupio sebi alibi da bude uzdržan.

“Mene ne bi začudilo da on nema pojma što je tamo uradio i kakve su posledice. Oni sada u PES-u imaju problem, s obzirom na to da je ministarka za evropske poslove Crne Gore, Maida Gorčević izjavila u Prištini da će Podgorica podržati ulazak Kosova u Savet Evrope kada o tome bude odlučivao Komitet ministara te organizacije”, kazao je Zirojević.

Zirojević, takođe, smatra da je premijer Milojko Spajić pretjerao kada je juče kazao da je uticaj Rusije u Crnoj Gori manji nego ikad.

“Ne da je pretjerao, nego je iznio klasičnu neistinu. Iznio je klasičnu neistinu s obzirom na to da je eksponent ruskog uticaja drugi čovjek u ovoj državi. Mislim da dalje od toga ne treba ići”, naveo je Zirojević.

Prema njegovim riječima, Spajić je to kazao jer nekome treba zamazati oči.

Iako SDT demantuje hapšenje Perović, Bečić sjedi u kancelariji i tvituje

Poslanik SD-a Nikola Zirojević ukazao je, komentarišući jutrošnju objavu pojedinih medija o hapšenju direktorice Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović, da je iz SDT-a saopšteno da je pretres u toku, ali da u tom trenutku niko nije lišen slobode.

U vezi sa tim Zirojević je ukazao da je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić, zadužen za bezbjednosni sektor, jutros čestitao hapšenje direktorice ASK-a. On, kako kaže Zirojević, sjedi u kancelariji, lista Vijesti i tvituje.

“Mi iz dana u dan imamo spektakularna hapšenja…sve ovo govori u kakvom se stanju nalazi bezbjednosni sektor. Sve ovo govori da se bezbjednosni sektor itekako koristi za obračun sa političkim neistomišljenicima. Vidjeli smo užasne komentare na račun ljudskih sudbina”, navodi Zirojević i ukazuje da nije prvi put da neko spektakularno hapšenje nije dalo nikakav rezultat.

“Uspjeli smo da formiramo svijest građana da samo ako neko pripada određenoj strukturi koja vam se ne dopada vi možete da mu lupite pečat. Radi se opasna propaganda da sve što je crnogorskio se ogadi građanima tako što će ga povezati sa kriminalom”, kazao je Zirojević.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku ispod: 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR