33 °

max 34 ° / min 23 °

Ponedjeljak

04.07.

34° / 23°

Utorak

05.07.

36° / 21°

Srijeda

06.07.

34° / 20°

Četvrtak

07.07.

32° / 19°

Petak

08.07.

23° / 16°

Subota

09.07.

22° / 16°

Nedjelja

10.07.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LGBT Forum Progres sa partnerima pokrenuo projekat „Coming out of Unemployment“

Društvo

Comments 0

LGBT Forum Progres sa partnerima pokrenuo projekat „Coming out of Unemployment“

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Nevladina organizacija LGBT Forum Progres, zajedno sa regionalnim partnerima, započela je implementaciju projekta „Coming out of Unemployment“ (Izađi iz nezaposlenosti), koji ima za cilj ekonomsko osnaživanje LGBTIQ osoba, podizanje kapaciteta omladinskih radnika u radu sa LGBTIQ zajednicom, kao i stvaranje mogućnosti za LGBTIQ osobe da se bave preduzetništvom na lokalnom i nacionalnom nivou, saopšteno je iz te NVO.

''Nosilac ovog projekta, koji je finansiran kroz Erasmus+ program, je Asocijacija DUGA iz Srbije; dok su ostali partneri organizacija Iskorak iz Hrvatske, Subverzivni Front iz Makedonije, Sarajevski otvoreni centar iz Bosne i Hercegovine i španska LGBT Konfederacija Colegas, zajedno sa LGBT Forum Progresom iz Crne Gore. Regionalno partnerstvo ovog obima je pokazatelj značaja ovog problema u širem kontekstu, te činjenici da je zajednički pristup njegovom rješavanju najbolje rješenje''- navedeno je u saopštenju.

U cilju efikasne implementacije ovog projekta, u Zagrebu je proteklog vikenda održan regionalni sastanak pomenutih organizacija, na kome je detaljno razrađen i potvrđen plan za sve aktivnosti i programe koji će se realizovati tokom 2019. 

Predstavnici LGBT Forum Progresa su, kako je saopšteno, aktivno doprinijeli diskusiji, koja je održana u prostorijama organizacije Iskorak, kao domaćina sastanka.

„Veoma nam je drago što imamo priliku da budemo dio ove regionalne inicijative, koja u fokus stavlja ekonomsko osnaživanje LGBTIQ osoba na području Balkana, ali i šire. Kroz aktivnosti koje ovaj projekat predviđa daćemo mogućnost ne samo LGBTIQ zajednici da razvija svoje preduzetničke sposobnosti i kapacitete, već i mreži omladinskih radnika koji će ova znanja moći da šire i nakon završetka ovog projekta. Svjesni smo da je LGBTIQ zajednica u Crnoj Gori veoma često ekonomski zavisna od svojih porodica, te da ih to sputava da žive samostalno i slobodno, pa smo upravo zbog toga postali dio ove regionalne inicijative. Sastanak u Zagrebu je pokazao da ovaj problem postoji i u ostalim zemljama okruženja, ali i da rješenja postoje. Uvjereni smo da ćemo uspjeti da probudimo duh promjena kod LGBTIQ osoba u Crnoj Gori i da im prenesemo znanja i vještine koje će im pomoći da kreiraju svoj put u životu. Upravo je ekonomska sloboda jedan od preduslova i ličnog i društvenog razvoja“ – saopštio je  Džon Barac, izvršni direktor LGBT Foruma Progres.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR