Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Detalji iz istrage: Kalezića iz osvete likvidirao škaljarski klan?

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: Pobjeda

Detalji iz istrage: Kalezića iz osvete likvidirao škaljarski klan? Foto: FOS

Istražitelji su utvrdili da iza ubistva Podgoričanina Veselina Kalezića stoji organizovana kriminalna grupa bezbjednosnim službama poznata kao škaljarski klan i da je motiv osveta jer su bili ubijeđeni da je učestvovao u dvije likvidacije, piše Pobjeda.

Na osnovu svih prikupljenih tragova i operativnih podataka, istražni tim vjeruje da je Kalezić targetiran od suparničkog klana jer su sumnjali da je učestvovao u dva zločina u Podgorici: ubistvu Ivana Nedovića (33) slučajne žrtve u pokušaju likvidacije Milića Minje Šakovića, i u ubistvu Miodraga Migija Kruščića.

Te indicije su istražitelji imali na samom početku istrage, kada su se suočili sa povezanošću Kalezića sa članovima kavačke grupe, a kasnija saznanja i provjera Kalezićevih kontakata učvrstila je smjer dalje policijske akcije. Prikupljena saznanja, kako vjeruju u istrazi, biće potkrijepljena forenzičkim dokazima, čije rezultate uskoro očekuju.

Izvori Pobjede iz bezbjednosnih službi kazali su da je nesumjivo utvrđeno da je ubistvo Kalezića nastavak obračuna “škaljaraca”“ i “kavačana” te da je Kalezić u suparničkom klanu označen kao logistika u dva zločina. Prema tim saznanjima, Kalezić je navodio ubice Kruščića i pripremao teren za njegovu likvidaciju. Isto je, kako se sumnja, po nalogu kavčana “odradio” i 8. septembra prošle godine kada je ubijen Nedović, a ranjen Šaković, koji je bio primarna meta.

Na Starom aerodromu 21. maja ubijen je Miodrag Kruščić, blizak škaljarskom klanu.

Ova dva zločina su do danas nerasvijetljena.

Za razliku od prethodno opisana dva slučaja, istraga rasvjetljavanja ubistva Veselina Kalezića već je dala određene rezultate. Istražitelji su pronašli brojne tragove i saslušano je više građana u svojstvu svjedoka, pa se lagano sklapa mozaik. Prema operativnim podacima, likvidacija Kalezića naručena je i plaćena u Beogradu, a egzekuciju su dogovorile osobe iz Podgorice, Kotora i Beograda, koje su povezane sa škaljarcima.

Ostavi komentar

0/300