26 °

max 32 ° / min 22 °

Ponedjeljak

13.07.

32° / 22°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

31° / 21°

Subota

18.07.

29° / 21°

Nedjelja

19.07.

32° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvorena sezona na Žabljaku: Kačamak, besplatan ski pas, popusti, zabavni program...

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Otvorena sezona na Žabljaku: Kačamak, besplatan ski pas, popusti, zabavni program...

Pogledajte fotografije i snimke sa Žabljaka

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore danas je zvanično otvorena turistička sezona na Žabljaku.

„Ski opening“ privukao je, kako je saopšteno, više stotina zadovoljnih posjetilaca koji su uživali u bogatom zabavnom programu, popustima i besplatnim sadržajima.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je besplatan autobuski prevoz za veliki broj zainteresovanih iz Podgorice do Žabljaka koji su uživali na snijegu i raznovrsnim besplatnim sadržajima(animatori, sanke, ski pas, instruktori skijanja avanturistički park, šetnja krpljama I dr. ) na skijalištu Savin Kuk.

Na ski-stazama zabavljali su ih DJ Mr Jolls, mažoretke, uz besplatno piće i degustaciju i pripremu kačamaka. Žurka se nastavlja i u večernjim satima , kada će na Trgu Durmitorskih ratnika, poznata grupa Senkina Đeca održati koncert uz besplatnu hranu i piće, svečano paljenje lampica na jelki i vatromet.

Takođe, lokalne turističke organizacije Kotora, Budve i Bara podržale su organizaciju „Ski opening“ događaja do Žabljaka i nazad iz ovih gradova.

Događaj koji je animirao veliki broj ljudi u subotu dio je „Ski openinig“ vikenda i nastavlja se u nedjelju, 16. decembra, a posjetioce očekuju snižene cijene jednodnevnog ski-pasa od 50 %. I u nedjelju je organizovan besplatan autobuski prevoz za zainteresovane iz Podgorice.

Kako se vidi na snimcima i fotografijama koje nam je poslao reporter, skijalište je dobro posjećeno danas, a mnogi su uživali u degustaciji kačamaka i drugih sadržaja koji su planirani za danas.

U petak, 14. decembra direktorica Nacionalne tursitičke organizacije održala je radnu večeru sa predstavnicima domaćih medija i tom prilikom im predstavila ponudu za predstojeću zimsku sezonu.

„Na Žabljaku se ove sezone očekuju manje saobraćajne gužve na skijalitu Savin kuk jer je podnožje skijališta dobilo novu putnu infrastrukturu. Izgrađen je novi pristupni put, kao i parking. Završeni su svi potrebni radovi na sanaciji i uređenju skijaških terena kako bi skijalište funkcionisalo sigurno i bezbjedno. U NP Durmitor u ponudi je i novi nacionalni restoran koji nudi tradicionalne domaće specijalitete durmitorskog kraja, a novina na Žabljaku je staza za nordijsko skijanje koja se nalazi u samom centralnom dijelu grada, što znači da je lako pristupačna gostima''-kazala je ona.

Novina koja će svakako obilježiti ovu zimsku sezonu na sjeveru je očekivano otvaranje turističkog rizorta Kolašin 1600. Pored ski-staza, žičare i restorana izgrađen je i put od skijališta Kolašin 1450 do skijališta Kolašin 1600. Skijašima na tom dijelu Bjelasice biće na raspolaganju oko 4,6 kilometra ski- staza i žičara šestosjed, kao i restoran čiji je kapacitet oko 400 mjesta“ kazala je Radak Kukavičić.

Nakon Žabljaka, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore sličan događaj organizovaće i u Kolašinu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR