9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Britanska ambasada: Izručenje Kneževića nijesmo komentarisali

Društvo

Comments 0

Britanska ambasada: Izručenje Kneževića nijesmo komentarisali

Izvor: fosmedia.me

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ambasada Velike Britanije u Podgorici negirala je za FOS da je saopštila da nema prepreka da London izruči predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića.

Britanska ambasada: Nema prepreka da Knežević bude izručen

Na pitanje FOS-a da li je to stav ambasade, ili o tome može odlučiti samo nadležni sud u Londonu u eventualnom postupku ekstradicije, ili se pak stav odnosio generalno na sporazum između dvije zemlje o pitanju izručenja iz ambasade su odgovorili:

"Komentarisanje pojedinačnih slučajeva ne spada u našu uobičajenu praksu. Svaki zahtjev za izručenje koji upute nadležni organi Crne Gore se procesira u skladu sa UK Extradiction Act usvojenim 2003. godine".

Iz ambasade nije odgovoreno konkretno na pitanje da li su povodom ovog slučaja već kontaktirani od strane nadležnih državnih organa Crne Gore.

"Ambasada je u stalnom kontaktu sa crnogorskim institucijama po širokom rasponu tema".

Podsjetimo,mediji su objavili da to što Knežević ima britansko državljanstvo, i trenutno se po njegovim tvrdnjama, nalazi u Londonu, a za kojim je raspisana nacionalna potjernica, nije nikakva prepreka da on bude izručen Crnoj Gori.

Crna Gora i Velika Britanija su, prema pisanju medija, prošle godine završili pregovore o zaključenju Ugovora o izručenju.

Iako taj Ugovor još nije zvanično verifikovan, izručenje bjegunaca iz Britanije u Crnu Goru i obrnuto, obavlja se u skladu sa Evropskom konvencijom o ekstradiciji, čije su potpisnice obje države.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR