13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Direktorica gimnazije u Tuzima: Zastava Albanije bila na đačkom ulazu, crnogorska na službenom

Društvo

Tag Gallery
Comments 1

Direktorica gimnazije u Tuzima: Zastava Albanije bila na đačkom ulazu, crnogorska na službenom

Autor: Jelena Grbović

  • Viber
Fotografije kruže društvenim mrežama!

Neposredno nakon lokalnih izbora u Tuzima, koji su održani u nedjelju, na zgradi gimnazije "25.maj" u Tuzima vijorila se albanska zastava. O tome svjedoče fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama, a koje su dostavljene i našem portalu. 

Osim fotografije škole na kojoj je albanska zastava, pojavila se i fotografija na kojoj su navodno nastavnik i učenici takođe sa albanskom zastavom.

Direktorica gimnazije u Tuzima Miliana Dabović, potvrđuje da je na zgradi škole bila okačena albanska zastava, ali negira da je fotografija slavlja nastavnika i učenika iz te obrazovne ustanove.

Ona je za Antenu M kazala da su albansku zastavu postavili učenici.

"U školi nema mjesta za poilitiku, škola je javna ustanova  gdje se odvija vaspitanje i obrazovanje učenika. Učenici su albansku zastavu stavili na učenički ulaz a ne na službeni ulaz. Oni su je stavili i sami i makli. Crnogorska zastava je stajala, stoji i stajaće uvijek tamo gdje je predviđeno za to a to je službeni ulaz škole. Moj stav je da u školi nema mjesta za politiku, uz dužno poštovanje prema bilo kojoj strani, nacionalnosti i vjeri. Niko nije slavio u učionici, slavili su u holu škole samo pet minuta, a onda smo ja i profesori razgovarali sa njima, potom su izašli vani i vani su nastavili u dvorištu škole", kazala je Dabović.

Pitanja smo poslali i Ministarstvu prosvjete, odgovore čekamo. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

ja

manje mi je strašno sve ovo što znam da postoji Albanski nacionalizam vrlo jak i u CG, koliko mi je strašno, tužno, užasno, što moja voljena država i njene institucije nisu ništa uradilie da se zaštiti od toga. nema razlike između ovoga i srpsko, ili hrvatskog, ili bošnjačkog. a mi ništa ne radimo!