14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo prosvjete o dešavanjima u gimnaziji u Tuzima: Nećemo dozvoliti politizaciju u školama

Društvo

Comments 2

Ministarstvo prosvjete o dešavanjima u gimnaziji u Tuzima: Nećemo dozvoliti politizaciju u školama

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Nakon saznanja da se na zgradi gimnazije "25.maj" u Tuzima vijorila albanska zastava, o čemu svjedoče fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama i koje su dostavljene našem portalu, tražili smo reakciju Ministarstva prosvjete. 

Pitali smo ih da li su upoznati sa dešavanjima u gimnaziji Tuzi nakon lokalnih izbora: isticanje albanske zastave na zgradi škole, na kojoj inače nije istaknuta crnogorska zastava, i slavlje u učionicama sa albanskom zastavom, te šta će preduzeti tim povodom- na šta smo dobili kratak odgovor. 

"U saznanju smo da je škola o kojoj je riječ reagovala.Nećemo dozvoliti politizaciju procesa u školama", kazali su nam iz Ministarstva prosvjete. 

Budući da je ombudsman  juče reagovao povodom informacija o masovnom odsustvu učenika iz škola u Tuzima, a što se takođe dovodi u vezu sa lokalnim izborima, Ministarstvo smo pitali i da li imaju li podatke o tome koliko je učenika prisustvovalo nastavi, te da li je nastava u tuškim školama bila uobičajena?

Konkretan odgovor nijesmo dobili. 

"Očekujemo da odsustvo svakog učenika bude propisno evidentirano", kazali su nam iz Ministarstva. 

Direktorica gimnazije u Tuzima Miliana Dabović potvrdila nam je ranije da je na zgradi škole bila okačena albanska zastava, ali negira da je fotografija slavlja nastavnika i učenika iz te obrazovne ustanove.

Ona je za Antenu M kazala da su albansku zastavu postavili učenici.

"U školi nema mjesta za poilitiku, škola je javna ustanova  gdje se odvija vaspitanje i obrazovanje učenika. Učenici su albansku zastavu stavili na učenički ulaz a ne na službeni ulaz. Oni su je stavili i sami i makli. Crnogorska zastava je stajala, stoji i stajaće uvijek tamo gdje je predviđeno za to a to je službeni ulaz škole. Moj stav je da u školi nema mjesta za politiku, uz dužno poštovanje prema bilo kojoj strani, nacionalnosti i vjeri. Niko nije slavio u učionici, slavili su u holu škole samo pet minuta, a onda smo ja i profesori razgovarali sa njima, potom su izašli vani i vani su nastavili u dvorištu škole", kazala je Dabović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Bakica

Gospodjo direktorice ulaz za djake i ulaz za profesore su u sklopu iste zgrade(skole) i nalaze se u Crnoj Gori.

Nikola

"Učenici su albansku zastavu stavili na učenički ulaz a ne na službeni ulaz", nije sija nego vrat.