7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Novom strukturom do boljeg odgovora na organizovani kriminal"

Društvo

Comments 0

"Novom strukturom do boljeg odgovora na organizovani kriminal"

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je, na poziv predsjednika Savezne policije SR Njemačke Ditera Romana, boravio u posjeti Saveznoj Republici Njemačkoj gdje se sastao sa predsjednikom Romanom u Postdamu i potpredsjednikom Savezne kriminalističke policije Peterom Henclerom u Berlinu.

Veljović i Roman su zaključili da će nova organizaciona struktura crnogorske policije doprinijeti još efikasnijem i snažnijem odgovoru na organizovani kriminal, te da će se u narednom periodu dalje snažiti i međunarodna policijska saradnja u cilju zajedničkog odgovora na bezbjednosne izazove u regionu.

Osim toga Veljović i Roman su razgovarali o značaju ulaganja zajedničkih napora u postizanju konkretnih rezultata u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i složili se da zajedničko djelovanje na ovom polju predstavlja važan aspekt u borbi protiv njegovih pojavnih oblika koji se nikad ne zadržavaju u granicama samo jedne države. Roman je istakao da je uloga crnogorske policije u djelovanju FRONTEX-a veoma značajna u organizacionim aktivnostima, obukama, zajedničkim operacijama i analizi rizika za granice, i tom prilikom pozdravio operativni rad granične policije u dijelu pojačanog nadzora državne granice u cilju suzbijanja ilegalnih migracija.

Na sastanku u Postdamu sa predsjednikom Savezne policije Romanom, Veljović je izrazio zadovoljstvo zbog prijateljskih odnosa dvije države i izrazio spremnost Crne Gore za daljim razvijanjem kvalitetnih i profesionalnih partnerskih odnosa.

"Intenzivna saradnja crnogorske i njemačke policije, kako na strateškom, tako i na operativnom nivou se ostvaruje kroz realizaciju projekata i učešće u zajedničkim policijskim akcijama", navedeno je u saopštenju. 

Roman je izrazio zadovoljstvo zbog konkretnih rezultata crnogorske policije koji su dali doprinos sveukupnim aktivnostima crnogorskih državnih organa na putu naše države u Evropsku uniju.

Veljović i Roman su razgovarali i o ilegalnim migracijama čija se ruta kreće preko zemalja Zapadnog Balkana u cilju efikasnijeg zajedničkog odgovora na ovaj problem.

Veljović je zahvalio na vrijednim donacijama policije SR Njemačke koje su se ogledale u materijalnim sredstvima i specijalizovanim obukama koje su značajno doprinijele jačanju nadzora crnogorske granice. 

Veljović se sastao i sa potpredsjednikom Savezne kriminalističke policije Peterom Henclerom u Berlinu.

"Veljović i Hencler su izrazili zadovoljstvo zbog intenzivne saradnje kriminalističkih policija dvije države u razmjeni operativnih informacija u odnosu na otkrivanje i procesuiranje lica koju su predmet istraga u jednoj od dvije države sa posebnim akcentom na članove organizovanih kriminalnih grupa, kao i u suzbijanju svih vidova kriminaliteta koja su posljedica djelovanja transnacionalnog organizovanog kriminala. Direktor Veljović je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci i pomoći kriminalističke policije SR Njemačke i istakao da će crnogorska policija nastaviti posvećeno da daje svoj puni doprinos u realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju jačanja saradnje u svim oblastima koje su od obostranog interesa", navedeno je u saopštenju. 

Tema sastanka su bile i evropske integracije, kojom prilikom je Hencler pozdravio kontinuirane napore crnogorske policije u ostvarivanju konkretnih i mjerljivih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala, što je prepoznato i u Izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2018..

Konstatovali suda su zajedničke akcije i konkretne projektne aktivnosti doprinijele dostizanju standarda crnogorske policije u procesu evropskih integracija koji jačaju bezbjednost građana, kako Crne Gore i Njemačke tako i drugih država u regionu.

Sastancima je prisustvovala ambasadorka Crne Gore u SR Njemačkoj Vera Kuliš.

Delegaciju crnogorske policije u posjeti SR Njemačkoj činili su koordinatorka za međunarodnu policijsku saradnju Uprave policije Selma Mehović, pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković i pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor granične policije Vesko Damjanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR