14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uručene nagrade pobjednicima konkursa: Novinari prenijeli poruku o značaju podrške EU

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Uručene nagrade pobjednicima konkursa: Novinari prenijeli poruku o značaju podrške EU

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Šest novinara crnogorskih medija nagrađeno je danas za najbolje priče o procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji kojima su, kako je poručeno na dodjeli nagrada, osvijetlile teme koje se tiču svakog crnogorskog građanina.

Novinari dnevnog lista Pobjeda, portala Radio-televizije Crne Gore i Radija Jadran, Jovana Đurišić, Maja Lalić Burzanović i Vuk Ilić, pobjednici su konkursa za najbolji novinski članak o procesu pristupanja Crne Gore EU, dok su novinari Javnog servisa i televizije Prva, Borislav Višnjić, Tatjana Debeljević i Jelena Gardović, pobjednici konkursa za najbolju televizijsku priču o procesu pristupanja Crne Gore EU.

"Nagrađene priče se odnose na Erasmus program i mogućnosti koje on pruža mladim ljudima, pokretanje ženskog biznisa uz pomoć EU fondova, kao i značaj izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda finansiranog iz IPA fondova.

Takođe, novinari su prenijeli priče o porodici Mrdak koja je, zahvaljući bespovratnoj podršci iz EU fondova, proširila mali porodični biznis proizvodnje pljevaljskog sira, kao i o revitalizaciji kuće Iva Andrića u Herceg Novom, koja će biti obnovljena kroz EU projekat", navodi se u saopštenju.

Konkursi su realizovani u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2014-2018, a u okviru projekta EU4ME koji finansira EU, a sprovodi UNDP. Autori najboljih priča su nagrađeni novčanim nagradama.

Glavni pregovarač Aleksandar Drljević istakao je da su raznovrsne i informativne priče osvijetlile teme koje se tiču svakog građanina Crne Gore i ukazale na koristi koje proces pristupanja EU pruža svima nama.

„Vašim radom i profesionalnim pristupom pokazali  ste da ste svjesni svoje uloge u procesu, kao i da ste nagrade koje vam danas uručujemo zavrijedili“, dodao je on.

„Afirmacija vrijednosti na kojima EU počiva jednako je značajna danas, kao i prije gotovo sedamdeset godina kada je ona stvarana. Uprkos unutrašnjim izazovima sa kojima se suočava, ideja ujedinjene Evrope živi, a Crna Gora polako zauzima svoje mjesto u evropskoj porodici država. Vjerujem da svako od nas mora dati svoj doprinos u procesu integracije, jer kao što svi znamo, u EU ulazi cjelokupno crnogorsko društvo“, istakao je glavni pregovarač.

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Aivo Orav, zahvalio je novinarima na prenošenju svrhe prisustva i podrške EU Crnoj Gori.

„Mi smo partneri u procesu pristupnih pregovora. Ali mi nijesmo partneri da bi štrikirali i rekli – ispunili smo kriterijume. Mi radimo zajedno na poboljšanju kvaliteta života u Crnoj Gori, za sve građane podjednako.

Drago mi je što ste to prepoznali i prenijeli poruku vašoj publici. Novinari i njihove priče su jedna od najvažnijih veza između politika EU i građana. Ne postoji politika koja nema uticaja na građane i zato nam je vaš posao toliko važan“, naveo je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR