23 °

max 31 ° / min 19 °

Nedjelja

20.09.

31° / 19°

Ponedjeljak

21.09.

30° / 19°

Utorak

22.09.

26° / 20°

Srijeda

23.09.

25° / 21°

Četvrtak

24.09.

26° / 21°

Petak

25.09.

25° / 22°

Subota

26.09.

24° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Laličić i Marković uhapšeni u Hrvatskoj, imali falsifikovana dokumenta

Izvor: Foto: Pobjeda/Analitika

Društvo

Comments 0

Izvor: Pobjeda/Analitika

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Laličić i Marković uhapšeni u Hrvatskoj, imali falsifikovana dokumenta

Cetinjani Mitar Marković (25) i Petar Laličić (21), koji su osumnjičeni za učešće u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanje Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića 11. juna na Cetinju, uhapšeni su juče u Hrvatskoj – saznaje Pobjeda. 

Marković i Laličić su uhapšeni na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisao NCB Interpol Podgorica. Kako saznaje ovaj list, obojica su imala falsifikovana dokumenta.

Crnogorska policija je imala određena saznanja o kretanju dvojice bjegunaca koji su osumnjičeni za likvidaciju na Cetinju i o tome obavijestila kolege u Hrvatskoj. Odmah nakon hapšenja, hrvatski istražitelji obavijestili su crnogorsku policiju o uspješnoj akciji.

Osumnjičenima je određen ekstradicioni pritvor, nakon čega ce crnogorske vlasti tražiti njihovo izručenje.

Osim Markovića i Laličića koji su u bjekstvu, na listi osumnjičenih za organizaciju i realizaciju likvidacije Bogdana Milića su - Lazar Nedović (20), Mošo Paović (18) i Žarko Pejaković (19).

U ovoj istrazi bio je uhapšen i Danilo Vujović i on je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode. U saopštenju dostavljenom medijima tvrdio je da nema nikakve veze sa zločinom na Cetinju.

Crnogorski istražitelji su odmah nakon zločina otkrili identitete osumnjičenih i prikupili dokaze protiv njih.

Utvrdili su da je Laličić zajedno sa Nedovićem direktni počinilac ubistva i protiv njih je podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema sumnjama policije, Nedović i Laličić nosili su silikonske maske i kačkete kada su ušli u kafic Portun, u samom centru grada, i ispalili više hitaca u Milića i goste lokala.

Ostale osumnjičene terete za logističku podršku ovom zločinu, odnosno za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, sredinom juna uhapšeni su Nedović, Paović i Pejaković, samo nekoliko dana poslije likvidacije Milića. Policija je ubrzo nakon zločina pronašla oružje kojim je ubijen Milić, municiju, obuću koju je nosio ubica, garderobu, silikonsku masku, hirurške rukavice i kačket.

Stvari su pronađene na brdu iznad bivše fabrike Obod, na prilično nepristupačnom terenu.

Bogdan Milić je ubijen 11. juna. Dva i po mjeseca ranije oslobođen je optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. Tu odluku donijelo je vijeće sutkinje Vesne Moštrokol. Istom odlukom oslobođeni su Darko Mijović i Vladimir Ulama, koje su teretili za ubistvo Medina.

Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni su sredinom maja u Njemačkoj.

Tada su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković, koji su bili sa njima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR