11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović: Država dužna da obezbijedi poštovanje svojih državnih simbola

Društvo

Comments 1

Radulović: Država dužna da obezbijedi poštovanje svojih državnih simbola

Izvor: portal rtcg

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik udruženja pravnika Branislav Radulović kaže da su državni simboli obilježili suverenitet svake države i pod posebnom su pravnom zaštitom.

“Svaka povreda državnih simbola, odnosno isticanje onih koji nijesu odgovarajući, mora podlijegati krivično-pravnoj ili nekoj drugoj zaštiti ili obliku sankcija”, rekao je Radulović za Radio Crne Gore, komentarišući najavljenu prijavu Ministarstva kulture protiv organizatora skupa na Cijevni, tokom kojeg je isticana zastava Albanije, bez državne zastave Crne Gore.

Kaže da zakon mora biti jednak za sve.

“Država je dužna da obezbijedi poštovanje svog suvereniteta i svojih državnih simbola, bez obzira na to da li se radi o Cetinju, Herceg Novom, Podgorici. U tom pogledu ako postoji biće krivičnog djela, država je dužna štititi svoj pravni poredak i svoj suverenitet", izričit je Radulović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Miqo

Da trebala bi . Ali pocheti prvo od skupshtine CG dje poslanici vrijedjaju drzavu, sa svim institucijama. A ne da pochne od koncerata, bilo da su albanski ili srpski. Vi gospodine Radulovicu ste bili u partiji koja je imala vishe ministara unutrashnjih poslova. I shta ste uradili da se poshtuju zakoni drzave? Trebalo bi da nabrajam satima ovdje dje ste izbjegavali da “primjenute zakon”