5 °

max 13 ° / min 3 °

Petak

28.02.

13° / 3°

Subota

29.02.

12° / 0°

Nedjelja

01.03.

12° / 3°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

15° / 12°

Srijeda

04.03.

15° / 11°

Četvrtak

05.03.

14° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od utorka javni prevoz ekološkim barkama

Foto: Bokanews

Društvo

Comments 1

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Od utorka javni prevoz ekološkim barkama

Foto: Bokanews

Hibridni brod Gracijana, kapaciteta 60 putnika, u utorak će početi da saobraća na relaciji Tivat – Herceg Novi, saopšteno je iz kompanije Bella Boka.

Iz te kompanije kazali su da će vožnja na liniji Tivat – Herceg Novi trajati do 25 minuta.

„Prvi polazak hibridnim brodom Gracijana, koji može da primi do 60 putnika, planiran je za utorak od osam sati od Tivta do Herceg Novog. Na toj liniji dnevno će se saobraćati po pet puta u oba pravca“, rekli su iz kompanije Bella Boka agenciji MINA-business.

Kako su naveli, prvi polazak od Tivta, sa Pina, za Herceg Novi svakog dana biće u osam sati i 30 minuta, a naredni termini su 12 sati, 15 sati i 30 minuta, 19 sati i 22 sata i 30 minuta.

„Od Herceg Novog za Tivat početna stanica biće Gradska luka, a termini za polazak su devet sati i 15 minuta, 12 sati i 45 minuta, 16 sati i 15 minuta, 19 sati i 45 minuta i 23 sata i 15 minuta. Cijena karte na toj liniji biće četiri EUR u jednom pravcu“, kaže se u saopštenju.

Gracijana će saobraćati i od Tivta do Kotora, preko Perasta.

Sve detaljnije informacije o tim linijama i cijenama karata građani mogu pronaći na Facebook profilu kompanije Bella Boka.

Osim hibridne Gracijane, Bokom će od utorka zaploviti i solarna barka Elettra, kapaciteta do 30 putnika, koja će sedam puta dnevno saobraćati na liniji Kotor- Prčanj - Donji Stoliv – Perast.

Kako su naveli iz kompanije Bella Boka, cijena karte od Kotora do Perasta je 3,5 EUR, a na pojedinačnim relacijama od jedan do 1,5 EUR.

„Bella Boka jedinstveni je projekat, ne samo u Crnoj Gori, već i na Mediteranu“, kaže se u saopštenju.

Iz kompanije Bella Boka kazali su da, uz Gracijanu i Elettru, očekuju da će Bokom već od sljedeće sezone zaploviti još minimum četiri ekološke barke i na taj način, u velikoj mjeri, rasterititi drumski saobraćaj i smanjiti emisiju štetnih gasova u tom zalivu.

Kako su naveli, mještani Boke i turisti dugo vremena nijesu bili u prilici da koriste javni transport u zalivu.

Iz kompanije Bella Boka poručili su da je čista Boka njihova misija.

„Osim brodova za transport, jedna brodica će biti zadužena da čisti zaliv od plastičnog otpada“, rekli su iz te kompanije.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR