7 °

max 21 ° / min 6 °

Petak

23.10.

21° / 6°

Subota

24.10.

21° / 8°

Nedjelja

25.10.

19° / 12°

Ponedjeljak

26.10.

19° / 13°

Utorak

27.10.

21° / 12°

Srijeda

28.10.

21° / 11°

Četvrtak

29.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Incident kod Plave špilje: Potonula drvena barka sa pet osoba

Društvo

Comments 0

Izvor: boka news

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Incident kod Plave špilje: Potonula drvena barka sa pet osoba

Drvena barka imenom „Kristina“ potonula je, iz za sada neutrvrđenih razloga, danas oko 17 sati u akvatorijumu poluostrva Luštica, neposredno u blizini ulaza u čuvenu Plavu špilju.

„Javljeno nam je da je došlo do incidenta sa jednim drvenim ploviom na kome je, po izjavama svjedoka, bilo pet osoba. Njih je, nakon potonuća barke, prihvatio i sa lica mjesta  odvezao turistički brodič „Delfin“, a  havarisna barka u trenutnom stanju, predstavlja opasnost za druga plovila koja se krerću u akvatorijumu u blizini Plave špilje, zbog čega se preduzimaju aktivnosti da se rizik po ostala plovila smanji“- kazao je direktor Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore Safet Kočan za Bokanews.

On je kazao da je Operativni centar UPS, odmah po dobijanju informacije o incidentu kod Plave špilje, na lice mjesta poslao spasilačko plovilo SAR-1 na kome je ukrcan i ronilac, a koji će pregledati barku koja se cijela nalazi ispod vode, ali nije legla na dno, već pluta neposredno ispod morske površine.

O incidentu su obaviještena i  Pomorska policija, odnosno Inspekcija suigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor, koje rade na pouzdanom identifikovanju havarisanog plovila i nalaženju njegovog vlasnika, koji potonulu barku treba da ukloni o sopstvenom trošku.

U međuvremenu će havaraisana barka ona biti adekvatno obilježena i osigurana kako je valovi ne bi bacili na hridi, odnosno kako u nju ne bi udarilo neko drugo plovilo u inače, vrlo prometnom akvatorijumu oko veoma posjećene turističke atrakcije kakva je Plava špilja, prenosi Boka news.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR