28 °

max 30 ° / min 20 °

Utorak

14.07.

30° / 20°

Srijeda

15.07.

31° / 18°

Četvrtak

16.07.

31° / 21°

Petak

17.07.

32° / 21°

Subota

18.07.

28° / 21°

Nedjelja

19.07.

30° / 20°

Ponedjeljak

20.07.

33° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Pomorskom fakultetu 90 mjesta za studente specijalističkih studija

Izvor: Univerzitet Crne Gore

Društvo

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Na Pomorskom fakultetu 90 mjesta za studente specijalističkih studija

Na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore raspoloživo je 90 mjesta za studente specijalističkih studija, od čega 45 mjesta za studijski program Menadžment u pomorstvu  i  45 mjesta za studijski program Pomorske nauke, saopšteno je iz UCG.

Prema riječima prodekanice za nastavu Pomorskog fakulteta Milene Dževerdanović-Pejović na oba studijska programa po 20 mjesta je na budžetu, dok je po 25 mjesta za samofinansirajuće studente.

„Studenti koji mogu upisati specijalističke studije na studijskom programu Menadžment u pomorstvu treba da imaju završene trogodišnje akademske studije iz oblasti Menadžmenta ili srodnih studija iz oblasti društvenih nauka. Kada su u pitanju studenti koji se opredijele za studentski program Pomorske nauke, takođe je potrebno da i maju završene trogodišnje akademske  studije iz oblasti Pomorskih nauka ili srodnih tehničkih nauka“, kazala je ona.

Prodekanica Dževerdanović-Pejović dodala je da je tradicionalno veliko interesovanje za upis specijalističkih studija, posebno studenata koji su završili osnovne studije Menadžmenta i Pomorskih nauka i koji žele da nadograde svoje znanje i nastave vertikalno obrazovanje na Pomorskom fakultetu Kotor. Na  Menadžmentu u pomorstvu se obično popune sva dostupna mjesta.

Završetkom specijalističkih studija stiče se nivo kvalifikacija VII/1, objašnjava ona. Budući specijalisti dobijaju priliku da se zaposle u struci u pomorsko profilisanim kompanijama, lukama, lučkoj upravi, špediciji, kapetanijama, pomorskim agencijama, i slično.

„Po završetku studija specijalisti iz oblasti Menadžmenta u pomorstvu stiču napredno znanje iz struke iz oblasti ekonomskog funkcionisanja luka, pomorske privrede, savremenih transportnih sistema, komunikacije. Dok, na studijskom programu Pomorske nauke, svršeni specijalisti imaće napredno znanje iz oblasti najsavremenijih tehnologija i tehnika rukovanja teretom, upravljanja tehničkim sistemima u nautičkom turizmu i pomorskoj privredi, funkcionisanja brodskih sistema, elektronskih uređaja, i slično” ukazala je prodekanica Dževerdanović-Pejović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR