9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Opština Tuzi ima dovoljno resursa da opravda ukazano povjerenje"

Društvo

Comments 0

"Opština Tuzi ima dovoljno resursa da opravda ukazano povjerenje"

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Svi ekonomski elaborati pokazali su finansijsku održivost Opštine Tuzi i ona će imati dovoljno resursa i potencijala da opravda ukazano povjerenje i investiraće u realizaciju potreba svojih građana, rekao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka.

On je, tokom radne posjete Opštini Tuzi, u razgovoru sa predsjednikom Nikom Đeljošajem, rekao da će investirati u realizaciju potreba svojih građana u razvoj infrastrukture u naseljena mjesta kao i u razvoj biznisa i ulaganje u poljoprivredu i turizam.

Prema riječima Zenke, nova opština Tuzi ima dovoljno resursa i potencijala da opravda ukazano povjerenje.

"Geografski položaj između Podgorice i Skadra daje joj perspektivu za razvoj turizma i poljoprivrede.
Lokalne samouprave imaju važnu ulogu u implementaciji zakonodavnog i strateškog okvira u oblasti zaštite ljudskih prava i postizanja EU standarda", kazao je Zenka.

Đeljošaj je istakao da će Opština Tuzi zajadno sa Vladom nastaviti saradnju za dobrobit svih građana i rekao da je formiran veći dio organa, da je završen statut i budžet, kao i da je naplata poreza već počela.

"Dogovorena je češća komunikacija kako bi se realizovali drugi projekti u toj Opštini, u kordinaciji Opština Tuzi, Vlada Crne Gore i Ministarstva za ljudska i manjinska prava", kaže se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenja na teme iz nadležnosti resora zaštite i unapređenja ljudskih prava i sloboda, zaštite od diskriminacije, položaja manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica.

Govorili su i o zastupljenosti žena u politici i javnom životu, podršci ženama u biznisu, borbi protiv nasilja nad ženama, kao i drugim temama gdje lokalna uprava treba aktivno da se uključi sa ciljem dostizanja evropskih standarda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR