25 °

max 25 ° / min 14 °

Četvrtak

04.06.

25° / 14°

Petak

05.06.

19° / 16°

Subota

06.06.

26° / 15°

Nedjelja

07.06.

25° / 19°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

27° / 18°

Srijeda

10.06.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nurković sa stalnom predstavnicom UNDP u CG: Projekat Bella Boka se uspješno realizuje

Društvo

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Nurković sa stalnom predstavnicom UNDP u CG: Projekat Bella Boka se uspješno realizuje

Ministar saobraćaja i pomorstva  sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori, Danielom Gašparikovom.

"Današnji razgovor bio je prilika da se sublimiraju rezultati dosadašnje saradnje ministarstva saobraćaja i pomorstva i UNDP-a, ali i da se razmotre ideje i modeli njenog daljeg unapređenja. U dijelu onoga što je do sada urađeno, sagovornici su izrazili zadovoljstvo uspješnom realizacijom projekta Bella Boka, puštanja u saobraćaj brodova na solarni i hibridni pogon, projekta koji je odličan primjer aktivnosti koje kroz saradnju želimo da promovišemo", navedeno je u saopštenju Minstarstva. 

Predstavnica UNDP-a, kako je navedeno, iskoristila je priliku i pozvala ministra Nurkovića da sa svojim timom učestvuje na predstojećoj radionici u organizaciji UNDP-a, na kojoj će biti predstavljen koncept projekta za održivi niskokarbonski saobraćaj, koji će Crna Gora podnijeti Zelenom fondu za klimatske promjene.

"Od ovog događaja očekujemo aktivno učešće predstavnika ministarstva turizma i održivog razvoja, ministarstava ekonomije i saobraćaja i pomorstva, ali i lokalnih samouprava i privrednih subjekata", istakla je Gašparikova. Nakon uspješnog projekta pokrenutog u Tivtu sa brodovima na solarni i hibridni pogon, treba i dalje da komuniciramo i zajedno razvijamo projekte i aktivnosti koje će za krajnji cilj imati smanjenje gasova sa efektom staklene bašte, saglasili su se sagovornici.

"Mora se raditi na podsticanju građana, ali i da se privrede orijentiše na korišćenje vozila na električni pogon, pri čemu se, u prvom redu, mora obezbijediti kvalitetna mreža punionica za ovakva vozila. U tom dijelu takođe treba punu pažnju posvetiti boljoj organizaciji javnog prevoza na lokalnom nivou. Kroz različite vrste podsticajih mjera treba učiniti ovu oblast primamljivom za privredne subjekte, istakao je ministar Nurković

Stalna predstavnica UNDP Daniela Gašparikova  naglasila je da od predstojeće radionice upravo očekuje odgovore na pitanja vezana za ovu oblast, ali i konkretne predloge i modele rješenja za izazove koji su pred nama.

Ujedno je, kako je navedeno u saopštenju, pomenula da je trenutno u toku podstavljanje 11 javnih punionica za električna vozila, a Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će biti jedan od korisnika.  

Generalni zaključak današnjeg susreta je da postoji puno segmenata u kojima se može  unaprijediti saradnja i projekata koje možemo razvijati i zajednički realizovati.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR