17 °

max 23 ° / min 12 °

Ponedjeljak

01.06.

23° / 12°

Utorak

02.06.

24° / 13°

Srijeda

03.06.

24° / 13°

Četvrtak

04.06.

25° / 15°

Petak

05.06.

23° / 18°

Subota

06.06.

21° / 18°

Nedjelja

07.06.

26° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković o protestima zbog Sinjajevine: Neopravdan strah dobronamjernih, ali i zlonamjernih kojih ima dosta u ovom slučaju

Društvo

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Bošković o protestima zbog Sinjajevine: Neopravdan strah dobronamjernih, ali i zlonamjernih kojih ima dosta u ovom slučaju

Vlada je jasno opredijeljena za zaštitu životne sredine, poručuo je ministar odbrane Predrag Bošković tokom akcije pošumljavalja u Tološkoj šumi organizovanoj povodom 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori.

"Onima koji kritikuju bez bilo kakvog argumenta projekte Vlade da poručim da sve radimo temeljno, dugo, detaljno. Urađene su sve analize koje smo imali u planu, a u vezi sa uticajem na životnu sredinu, a koje su pokazale da je apsolutno neopravdan strah i onih dobronamjernih, ali i zlonamjernih kojh ima zaista dosta, naročito kada je riječ o Sinjajevini", kazao je Bošković.

Ministar je još jednom poručio da biodiverzitet Sinjajevine neće biti uništen, a naročito ne da će Crna Gora biti uništena kao ekološka država.

"Naprotiv, iskustva razvijenih evropskih zemalja pokazuju da tamo gdje su bili vojni poligoni da su to uglavnom regionalni parkovi prirode, i da kao takvi služe za primjer ostalima kako i na koji način treba zaštiti životnu sredinu", poručio je Bošković. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR