11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković sa organizatorima Prajda: Vlada će poslati Prijedlog zakona o istopolnom partnersrtvu Skupštini

Društvo

Comments 0

Marković sa organizatorima Prajda: Vlada će poslati Prijedlog zakona o istopolnom partnersrtvu Skupštini

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Vlada Crne Gore nastaviće suštinski da podržava ostvarivanje prava pripadnika LGBT zajednice na kvalitetan i cjelishodan način, saopštio je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa članovima Organizacionog odbora Montenegro Prajda 2019. koji se sjutra održava u Podgorici.

kako je saopšteno iz vlade, Marković je poželio uspješno održavanje Montenegro Prajda, te kazao da očekuje da će proteći bez problema i da će potvrditi ono što Crna Gora želi, a to je da bude društvo jednakih i zadovoljnih ljudi.

„Iza nas je težak period otvaranja društva i prihvatanja savremenih vrijednosti. Crna Gora se okrenula evropskim i evroatlantskim vrijednostima i Vlada predano i mudro radi na ostvarivanju tog cilja“, kazao je Marković.

On je dodao da će Vlada na sljedećoj sjednici uputiti Skupštini Predlog zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola kako bi bio razmatran na jesenjem zasijedanju.

Predsjednik Queer Montenegro i član Organizacionog odbora Montenegro Prajda Danijel Kalezić pohvalio je Predlog zakona i istakao da je saradnja sa resornim Ministarstvom bila uspješna i na obostrano zadovoljstvo.

Na sastanku je pozitivnim ocijenjena i usvojena Strategija za unapređenje kvaliteta života LGBTI osoba u Crnoj Gori 2019-2023. sa Akcionim planom za 2019. godinu, kao i otvaranje Drop-in centra za LGBT populaciju. U kontekstu razgovora o bezbjednosti pripadnika ove populacije, Kalezić je istako odličnu dugogodišnju saradnju sa policijom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR