10 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada Japana donirala specijalno vozilo Komunalnom u Šavniku

Društvo

Comments 0

Vlada Japana donirala specijalno vozilo Komunalnom u Šavniku

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma danas je potpisan Ugovor o donaciji između Vlade Japana i Javnog preduzeća „Komunalne djelatnosti“ Šavnik.

"Vlada Japana kroz ovaj ugovor obezbijedila je 76,250 eura za opremanje JP „Komunalne djelatnosti“ Šavnik specijalnim kombinovanim vozilom sa dodacima, koje će imati više namjena (kašika, plug za čišćenje snijega, lanci za snijeg)", saopšeno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Generalni direktor Direktorata za upravljanje otpadom i komunalni razvoj u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Dragan Asanović kazao je da ovo nije prva donacija Japana našoj zemlji u okviru projekta „Japanska bespovratna pomoć za projekte za osnovne potrebe stanovništva u Crnoj Gori (POPOS)“, ali je istakao da je prva iz oblasti komunalnih djelatnosti.

Kako je naveo, ovim programom pruža se bespovratna finansijska pomoć organizacijama koje rade u raznim sferama na poboljšanju životnog standarda lokalnog stanovništva i sprovedeno je više od 40 projekata.

Ambasador Japana u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, Đunići Marujama istakao je da 1998. Ambasada Japana direktno podržava projekte u Crnoj Gori koje sprovode lokalne samouprave, škole, zdravstvene ustanove i nevladine organizacije.

„Iznos izdvojenih sredstava izgleda ograničen, ali ipak omogućava lokalnom stanovništvu pravovremenu pomoć brzom mobilizacijom sredstava i sprovođenjem projekta“, saopštio je ambasador.

On je kazao da će projekat koji su potpisali, obezbijediti specijalno vozilo JP „Komunalne djelatnosti“ i omogućiti im održavanje životne sredine i zaštitu od nepogoda u Šavniku i udaljenim naseljima smještenim duboko u planinama.

Predsjednik Opštine Šavnik Mijomir Vujačić naveo je da će zahvaljujući ovoj donaciji Japana znatno biti unaprijeđeni tehnički uslovi za rad preduzeća i osavremenjen postojeći vozni park, dodajući da će to u krajnjem doprinijeti unapređenju kvaliteta života stanovništva u opštini Šavnik.

Direktorica JP „Komunalne djelatnosti“ Šavnik Slavojka Strunjaš iskazala je zahvalnostprijateljskom narodu Japana na pomoći koju kontinuirano obezbjeđuju Crnoj Gori i njenim građanima, uz uvjerenje da će rezultirati željenim uspjehom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR