23 °

max 36 ° / min 22 °

Utorak

11.08.

36° / 22°

Srijeda

12.08.

34° / 23°

Četvrtak

13.08.

34° / 23°

Petak

14.08.

33° / 23°

Subota

15.08.

32° / 23°

Nedjelja

16.08.

32° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Velika šteta u Broćancu nakon poplava

Izvor: RTCG

Društvo

Comments 0

Izvor: RTCG

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Velika šteta u Broćancu nakon poplava

Voda se povukla iz potopljenih domova porodice Nikolić iz nikšićkog Broćanca. Do kuća se još ne može autom, a Nikolići okolnim putevima pješače do ognjišta gdje saniraju ogromnu štetu nastalu od nezapaćenih poplava koje su pogodile taj kraj.

Sunce je ponovo ogrijalo kuće Nikolića u nikšićkom Broćancu. Voda se konačno povukla iz njihovih domova, ali ostao je gorak osjećaj pred štetom koju ovih dana s mukom gledaju, priča osamdesetogodišnji Milorad.

"A to je teško kazati, to samo ja znam. Sve je uništeno. Spavam kod brata u Straševini, a ođe dođemo da izbacimo ove stvari, pa da sačekamo da se osuše i da sve zapalimo", rekao je mještanin Broćanca Milorad Nikolić.

U kući do, dva šporeta naložena, uključeni isušivači, otvoreni prozori, Nikolići spašavaju što se spasiti može.

"Kao što vidiš sve je propalo. Kad vidiš nešto da ti đavo nosi što si pedeset godina stvarao, nije lako. Ali kad su ova djeca zdrava čeljade mora opet nekako da se razabere uz svu ovu muku", kazala je mještanka Radojka Nikolić.

"A ne znam šta ne radimo, sam si vidio, kolika je šteta u kućama stričeva. Evo na gornji sprat moj smo pustili struju, uključili isušivače, pokušavamo nešto, ložimo. Ali sve je to slabo", ističe Darko Nikolić, Radojkin sin.

Do Nikolića se i dalje ne može autom. Dolazi se okolnim brežuljcima, posjećuju ih komšije, prijatelji, ali i spasioci, kojima zahvaljuju na velikoj pomoć kad je najteže bilo.

"Pomagali su svom snagom. Sina mi spasili, i uz njega bili. Svako im dobro želim", dodala je Radojka Nikolić.

Nikolići praktično kreću od nule. Sada je na potezu opštinska komisija za procjenu štete. Nadaju se samo da se scene viđene protekle sedmice više nikad neće ponoviti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR