15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Medenica: Potrebna jača saradnja institucija i građana

Društvo

Comments 0

Medenica: Potrebna jača saradnja institucija i građana

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica poručila je da Vrhovni sud brižljivo prati primjenu Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, kao i svih međunarodnih akata, kojima se dalje unapređuju postavljeni standardi u zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Ona je, čestitajući Međunarodni dan ljudskih prava, kazala kako je prethodne godine, Vrhovni sud obilježio Međunarodni dan ljudskih prava u kontekstu priznavanja dostojanstva, jednakih i neotuđivih prava svih članova porodice, kako bi se unaprijedio status prava žena u društvu, kao i jačanje svijesti javnosti o osudi nasilja nad ženama.

"Danas, ovaj Praznik obilježavamo u svjetlu borbe protiv trgovine ljudima, kao najstrašnijeg oblika kršenja ljudskih prava i osnovnih sloboda. Sudstvo aktivno pruža svoj doprinos iskorjenjivanju ove anti-civilizacijske pojave kroz određene aktivnosti u prevenciji i represiji krivičnog djela trgovina ljudima, koje je propisano članom 444 Krivičnog zakonika Crne Gore.

U suzbijanju ovog oblika kriminaliteta i ostvarenju opštih ciljeva kojima težimo u demokratskom društvu - društvu koje ne toleriše ropstvo, prinudni rad, prosjačenje djece, sklapanje nedozvoljenog braka seksualnu eksploataciju žena i djevojčica i druge vrste eksploatacija čovjeka, potrebna nam je jača saradnja između institucija i građana", navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR