22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

22° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sve spremno za otvaranje sezone na Žabljaku

Društvo

Comments 0

Sve spremno za otvaranje sezone na Žabljaku

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Ukrašavanjem grada, u ponedjeljak su na Žabljaku počele pripreme za početak zimske turističke sezone.

U lokalnoj Turističkoj organizaciji kažu da je to početak planiranih aktivnosti za sezonu od koje očekuju da bude makar na prošlogodišnjem nivou.

„Hoteli su još uvijek zatvoreni. Tamo su završne pripreme za njihovo otvaranje. Oni će biti spremni do 21. decembra,  kada, u organizaciji NTO i Skijališta Crne Gore, sezona zvanično počinje“ kaže direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović Šarović.

Šarović dodaje da je turistička ponuda kao i prošle godine.

„Novina je staza za nordijsko skijanje, duga 3,5 kilometara, urađena po svim međunarodnim standardima. Planiramo da na njoj zimus održimo jedno takmičenje regionalnog nivoa. Ostalo što nudimo jeste kao i prošle godine. To su skijališta Savin kuk i Javorovača. Nadamo se dovoljnim količinama snijega kako bi se staze pripremile. Ski infrastruktura na tim skijalištima je remontovana i spremna. Ono što imamo, pripremljeno je. Iako tehnički kasnimo u odnosu na druge ski centre, Žabljak je interesantan za goste zbog adrenalinskog duha sa kojim raspolaže. Durmitor ima obilje drugih izazova koji su gostima poznati  pa očekujem prilično kvalitetnu sezonu", kaže Šarović i dodaje da će se organizovati niz zabavnih dešavanja na skijalištima.

Šarović zaključuje da će se na lokalnom nivou potruditi da putevi budu kvalitetno održavani, da neće biti problema sa napajanjem strujom i vodom i da će protok informacija biti na kvalitetnom nivou.

Navela je da je organizovan besplatan prevoz turista iz grada na skijališta sa uvjerenjem da će pristupne saobraćajnice prema ovom planinskom turističkom centru, po tradiciji, biti dobro održavane.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR