9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Amfilohije: Ako Vlada insistira na Zakonu, ja kažem - Dolje Vlada!

Izvor: mitropolija.com

Društvo

Comments 10

Amfilohije: Ako Vlada insistira na Zakonu, ja kažem - Dolje Vlada!

Izvor: mitropolija.com

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Moleban i litiju u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti večeras je u Tivtu predvodio Mitropolit crnogorsko primorski SPC Amfilohije.

Još jednom je ponovio da je ovaj zakon u duhu bratoubistva, ali i dodao da, ako Vlada insistira na ovom zakonu, on poručuje: "Dolje Vlada!"

„Tražili smo i od Vlade i od Skupštine da ne čine to bezakonje, jer je to zasnivanje Crne Gore na duhu bogoubistva i bratoubistva. Čak se ni bezbožnici poslije Drugog svjetskog rata nisu usudili da ovo čine, čime se unižavaju svi koji vjeruju. I vidi se ovih dana da je ogromna većina naroda protiv tog bezakonja. Narod poziva ovu vlast, koja kaže da je narodna, da se ukloni ovaj anticrkveni i antinarodni zakon. Ako posluša narod – potvrdiće da je narodna vlast. Ako insistira na bezakonju – ja kao Mitropolit kažem: Dolje bezakona vlada! Ako je narodna – neka to potvrdi! U suprotnom – neka se skine sa narodne grbače“, kazao je, između ostalog, Amfilohije.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Maske su konacno pale .Ako odgovor veciskog naroda neka saceka koji mjesec ,naravno on je odavno dobio odgovor vecine ,znaci ovo je jasna poruka ,ko ista razumije .Dakle spremajmo se da branimo sebe,svoje i svoju drzavu ili da budemo ponizene sluge u svojoj kuci

Katunjanin

Ovo takodje znaci da je ona izjava Mandica iz Tudje glave o padu vlade ,samo sto j e on istrcao , nesmotreno ,odmah po dogovoru .

CG1

Viđi,viđi popa radovića, progovorio mandić.Rat ti u kući bio.Ne plašimo se,spremni smo da branimo naše svetinje i našu CRNU GORU,ipak se nadamo da će razum prevladati.Ode bogatstvo,viđeli smo sinoć popa perovića i novinara vijesti kako sa gospodinom Radulovićem, dva voditelja, jedan gost,to su Tv vi